next event
search
Artem Lobov verslaat Paulie Malignaggi via unanimous decisionBron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Artem Lobov verslaat Paulie Malignaggi via unanimous decision

Jun 23, 2019 Artem Lobov en Paulie Malignaggi begraven strijdbijl na #BKFC6 gevecht. What's next for Lobov?
De opbouw naar het gevecht ging gepaard met flink wat woorden wisselingen, duw en trek werk, een b*tch slap, spuug en veel haat en nijd. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spectaculair gevecht met blote vuisten. Het leverde echter niet de gewenste knockout op, maar de GOAT Lobov zorgde wel voor de upset door de voormalig World Boxing Association (WBA red.) Welterweightkampioen te verslaan.

Strijdbijl begraven
Tijdens de Bare Knuckle post fight persconferentie liet Lobov weten dat hij Malignaggi respecteert en dat de strijdbijl is begraven.

''Ik wist dat hij een taaie gast was,'' aldus Lobov. ''Hij is heel ervaren, hij won 50 partijen, ik wist dat dit niet makkelijk ging worden. Zoals ik eerder al zei, ik respecteer mijn tegenstanders altijd als ze voor een gevecht komen. Paulie kwam opdagen voor het sparren (Met Conor McGregor red.). Als je dat zou aanbieden aan andere boksers, dan zouden ze waarschijnlijk niet zo naar de sparpartij komen. Ze zouden waarschijnlijk niet eens komen opdagen, Paulie kwam wel om te sparren en vocht zelfs twee keer twaalf rondes en vandaag kwam hij ook opdagen om te vechten.''

''Daar neem ik mijn pet voor af,'' vervolgde Lobov. ''Hij is altijd een vechter geweest en dat is hij nog steeds.''

Respect
Malignaggi was het niet eens met de beslissing van de juryleden maar liet wel zijn respect blijken voor Lobov tijdens de post fight persconferentie.

''Misschien was dit niet (Jason red) Knight vs. Lobov, dit was geen alles of niets oorlog zoals Knight vs. Lobov was, maar ik moest diep gaan omdat ik maar één hand kon gebruiken dus ik moest kalm blijven tijdens de stootwisselingen. Artem moest diep gaan om mij te achtervolgen en te raken met goede stoten. Je creëert dan toch respect voor elkaar, ongeacht de uitslag,'' aldus Malignaggi.

''Ik ben het nog steeds niet eens met de uitslag,'' vervolgde Malignaggi. ''Ik ben het nog steeds niet eens met de dingen die hij heeft gedaan, maar ik ben er zeker van dat mensen ook niet akkoord gaan met hoe ik erop heb gereageerd. Dus alle respect voor Artem.''
REACTIES