next event
search
Het verhaal van de kleine jongen en de UFC HeavyweightkampioenBron foto: UFC

Het verhaal van de kleine jongen en de UFC Heavyweightkampioen

Jun 27, 2019 Voor het 25-jarig jubileum maakt de UFC een 25-delig documentaire om de evolutie van de organisatie in beeld te brengen. Bekijk hier de aflevering met Junior dos Santos. #UFCMinneapolis
25 jaar UFC in het kort via een 25-delig documentaire serie om het zilveren mijlpaal van de organisatie te vieren. Deze compilatie van korte films vertegenwoordigen 25 boeiende UFC verhalen, één voor elk jaar dat de UFC bestaat en elke film vertegenwoordigt een onafhankelijk verhaal. In het geheel vormen deze films een mozaïek van de geweldige evolutie van de organisatie en de fascinerende karakters die daarin voorkomen. (UFC persbericht)

TAKE ME WITH YOU: The Story of a Little Boy and the UFC Heavyweight Champion
In 2012 nam, de toenmalig UFC Heavyweightkampioen, Junior dos Santos een 9-jarige jongen vanuit een dichtstbijzijnde favela mee naar Las Vegas voor een onvergetelijk avontuur. Cigano stond dat weekend gepand om zijn titel te verdedigen tegen voormalig UFC Heavyweightkampioen Frank Mir.

UFC on ESPN 3
Dit weekend zal De Santos weer de Octagon betreden. Hij zal in de Target Center, in Minneapolis, Francis Ngannou treffen in het Main Event. De twee zwaargewichten ontmoeten elkaar één week eerder dan gepland. Het gevecht zou eigenlijk plaatsvinden tijden International Fight Week op UFC 239, maar UFC Minneapolis zag haar Main Event wegvallen nadat voormalig UFC Weltergewichtkampioen Tyron Woodley geblesseerd moest afhaken. 

Sinds zijn verloren titelgevecht tegen, de eveneens voormalig UFC-kampioen, Stipe Miocic in 2017 heeft Cigano niet meer verloren. Achtereenvolgens werden Blagoy Ivanov, Tai Tuivasa en Derrick Lewis verslagen.

UFC on ESPN 3: Ngannou vs. Dos Santos, 29 juni 2019, Target Center, Minneapolis, Amerika

Main Card
#2 Francis Ngannou vs. #3 Junior dos Santos
#1 Jussier Formiga vs. #2 Joseph Benavidez
#12 Damian Maia vs. Anthony Rocco Martin
Roosevelt Roberts vs. Vinc Pichel
Drew Dober vs. Marco Polo Reyes
Alonzo Menifield vs. Paul Craig

Preliminary Card
Ricardo Ramos vs. Journey Newson
Eryk Anders vs. Vinicius Moreira
Jordan Griffin vs. Vince Murdock
Jared Gordon vs. Dan Moret
Emily Whitmire vs. Amanda Ribas
Maurice Green vs. Junior Albini



REACTIES