next event
search
Rafael Lovato Jr. kijkt naar Lyoto Machida voor eerste titelverdedigingBron foto:

Rafael Lovato Jr. kijkt naar Lyoto Machida voor eerste titelverdediging

Jun 24, 2019 Bellator Middleweightkampioen Rafael Lovato Jr. kiest Lyoto Machida over rematch met Gegard Mousasi. Zal Mousasi dan toch geen directe rematch krijgen?
Bellator Middleweightkampioen Rafael Lovato Jr. zorgde afgelopen weekend voor de upset door als underdog Gegard Mousasi te verslaan. Met Mousasi's staat van dienst lijkt een directe rematch geen vreemde keus. Daarnaast liet Bert Kops al weten dat Scott Coker een rematch heeft beloofd. Lovato Jr. lijkt echter andere plannen te hebben.

Vakantie
Tijdens de post fight media scrum van afgelopen zaterdag, hieronder te zien, gaf de kersverse Bellator kampioen aan eerst op vakantie te gaan, voordat hij gaat nadenken over zijn eerste titelverdediging. Twee weken genieten in Spanje met zijn familie voordat hij zijn avontuur begint als Bellator Middleweightkampioen.

Lyoto Machida
Echter, kijkt Lovato Jr. twee dagen later, nadat de adrenaline en emoties wat zijn gezakt, toch vooruit op zijn eerste titelverdediging. In de Ariel Helwani MMA Show spreekt hij niet over een rematch met Mousasi maar over een andere legende, namelijk Lyoto Machida.

''Pfoeh man, het zou geweldig zijn om tegen (Lyoto red.) Machida te vechten, nog een legende,'' aldus Lovato Jr. ''Om die ervaring te krijgen, ik heb net 7 maanden lang aan Mousasi gedacht, zowat elke dag omdat het gevecht was uitgesteld. Dus het zou fijn zijn om mijn gedachten ergens anders op te zetten en aan iemand anders te denken. En om de kans te krijgen om tegen nog een legende te vechten. Ik weet niet zeker wat Machida's plannen zijn, of hij op 205 (Light Heavyweight red.) wil blijven of om achter de Middleweighttitel aan te gaan. Maar het zou een eer zijn om tegen hem mijn eerste verdediging te vechten. The Dragon vs. The American Samurai. Dan kan Mousasi een overwinning pakken of wachten op zijn beurt, wat hij ook wil doen. En dan kunnen we daarna de rematch doen.''



REACTIES