next event
search
Thiago Santos succesvol geopereerd aan beide knieën Bron foto: Bloody Elbow

Thiago Santos succesvol geopereerd aan beide knieën

Jul 18, 2019 Thiago Santos heeft op #UFC239 laten zien dat hij beschikt over een groot vechtershart.
Thiago Santos daagde UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones uit op UFC 239 en deed bijna het onmogelijke. Bones wist zijn titel veilig te stellen via een split decision. Jurylid Junichiro Kamijo gaf de partij aan Santos via een 47-48 score. Mike Bell en Derek Cleary gaven beide een 48-47 scoren voor Jones.

Knieën
Marreta liet zien dat hij beschikt over een groot vechtershart en vocht vier rondes door met een geblesseerde linkerknie. Ook zijn rechterknie, die voor het gevecht al geopereerd was, kwam gehavend uit de strijd. De schade aan zijn linkerknie was echter groots. Santos hield een gescheurde ACL (voorste kruisband red.), MCL (mediale collaterale ligament red.), PCL (achterste kruisband red.) en zijn meniscus was ingescheurd. Ook zijn rechter meniscus moest onder het mes wegens een scheur. Geest
ESPN-editor Greg Rosenstein laat weten dat de dokters in LA  geen antwoord wisten te geven op de vraag hoe Santos vier rondes kon door vechten.
''Dit is niet normaal,'' aldus de dokter. ''Dit kwam door zijn geest. Hier heb ik geen wetenschappelijke verklaring voor.''REACTIES