next event
search
Anthony Smith zit aan de zijlijn tot 2020Bron foto:

Anthony Smith zit aan de zijlijn tot 2020

Aug 14, 2019 Door een tweede operatie aan zijn hand is Anthony Smith geforceerd om aan de zijlijn te staan tot 2020.

Tijdens Anthony "Lionheart" Smith's laatste uiting tegenover Alexander Gustafsson heeft hij een flinke breuk opgelopen aan zijn hand. Die partij wist hij overigens te winnen via 'rear naked choke' in de vierde ronde. "Lionheart" onderging een operatie om zijn hand te repareren en hij zou er in eerste instantie maar vier maanden uit liggen en terug kunnen keren eind 2019.Helaas heeft Smith dinsdag bekendgemaakt dat hij onlangs een tweede operatie aan zijn hand moest ondergaan die zijn geplande terugkeer naar de Octagon zou vertragen.

“[The first surgery] went well initially but a week and a half ago I had another [surgery]. The first one wasn’t successful so we had to do another one about 10 days ago. I’m back on the horse starting over again and trying to stay positive,” Smith said when speaking to MMA Fighting on Tuesday.

“The bone, the first metacarpal was completely snapped and displaced. Part of the bone had started peeling back because I kept throwing it during the fight. So they went in and put a plate on it, fixed a lot of the scar tissue and stuff like that. They fixed all that. I don’t know exactly what happened but the bone displaced again and that broke the plate so they had to go in and replace the plate, put in a new one. Take bone graft from my leg so I got two holes drilled in my leg. So it’s been a mess. I was out about four months from the beginning so we kind of restarted that four months a week and a half ago.”

Smith stond aanvankelijk gepland om dit weekend deel te nemen aan een grappling-competitie tijdens het allereerste Kinektic Grappling-evenement, met vier teams van atleten onder leiding van vechters zoals Chael Sonnen en Chris Lytle.

Dat zit er voorlopig niet in voor "Lionheart" en het duurt ook even voordat we hem weer in de Octagon kunnen zien. Tegenover wie zou je Smith willen zien in zijn terugkeer?
REACTIES