next event
search
Yoel Romero: 'Waarom is het persoonlijk?'Bron foto: MMA Fighting

Yoel Romero: 'Waarom is het persoonlijk?'

Aug 15, 2019 Yoel Romero snapt niet waarom het gevecht persoonlijk is voor Paulo Costa. Soldier of God treft The Eraser dit weekend in Anaheim. Wie pakt de winst dit weekend? #UFC241
Yoel Romero zal na twee eerdere pogingen dan toch eindelijk Paulo Costa treffen in de UFC-Octagon. Vooral vanuit Costa's kant wordt het gevecht gezien als een persoonlijke kwestie. De Soldier of God laat weten dat hij niet begrijpt dat het zo persoonlijk is.

Waarom?
In gesprek met MMA Junkie laat Romero weten dat hij niet begrijpt waarom het zo persoonlijk is voor Costa. Eerder dit jaar liet de Soldier of God in de Ariel Helwani's MMA Show weten dat zijn partij met The Eraser niet doorging doordat de Braziliaan positief testte bij USADA. Costa was daar niet van gediend en ontkende de beschuldigingen.

''Mijn vraag is; Waarom is het persoonlijk?'' aldus Romero. ''Ik heb hem nog nooit gezien in mijn leven. Ik heb nog nooit met heb gesproken. Waarom is het persoonlijk? Geloof mij, ik heb geen flauw idee.''

Titelgevecht
Romero vocht al drie keer voor een UFC Middleweighttitel, waarvan twee keer voor de interim titel. Echter, had hij tot twee keer toe geen recht op de titel omdat hij zijn streefgewicht niet wist te halen. Nu denkt de Soldier of God niet meer over een titel.

''Ik denk niet dat ik Israel of Robert wil. Nee, zo zit ik niet in elkaar. Ik heb een grote familie. Wanneer je kinderen hebt, dan heb je grote, grote vragen in je hoofd: Wat doe ik met mijn kinderen voor school volgende week. Dat zijn de enige dingen waar aan ik denk.''

''De mensen die dicht bij mij staan weten dat dat mijn mentaliteit is,'' vervolgde Romero. ''Waarom zoveel stressen? Waarom moet ik denken, 'Ik moet met Jonny Bones Jones vechten', te veel stress.'' 

UFC 241: Cormier vs. Miocic 2, 17 augustus 2019, Honda Center, Anaheim, Amerika

Main Card
(C) Daniel Cormier vs. #1 Stipe Miocic | UFC Heavyweight titelgevecht
#8 Anthony Pettis vs. Nate Diaz | Welterweight gevecht
#2 Yoel Romero vs. #7 Paulo Costa | Middleweight gevecht
Gabriel Benitez vs. Sodiq Yusuff | Featherweight gevecht
#8 Derek Brunson vs. #10 Ian Heinisch | Middleweight gevecht

Preliminary Card
Devonte Smith vs. Khama Worthy | Lightweight gevecht
#3 Raphael Assunçao vs. #9 Corey Sandhagen | Bantamweight gevecht
Christos Giagos vs. Drakkar Klose | Lightweight gevecht
Manny Bermudez vs. Casey Kenney | Bantamweight gevecht

Early Preliminary Card
Hannah Cifers vs. Jodie Esquibel | Women's Strawweight gevecht
Kyung Ho Kang vs. Brandon Davis | Bantamweight gevecht
Sabina Mazo vs. Shana Dobson | Women's Flyweight gevecht
REACTIES