next event
search
Zabit Magomedsharipov vs. Calvin Kattar Co-Main Event voor UFC BostonBron foto: MMA Junkie / USA Today Sports

Zabit Magomedsharipov vs. Calvin Kattar Co-Main Event voor UFC Boston

Aug 7, 2019 Zabit Magomedsharipov en Calvin Kattar zullen elkaar treffen op UFC on ESPN 6. Who you got? #UFCBoston
Zabit Magomedsharipov wordt gezien als dè rijzende ster van de UFC Featherweightdivisie. De Dagestaan staat bekend om zijn vermakelijke vechtstijl en hanteert nog altijd een ongeslagen UFC-record. Zabit zal in Boston het Co-Main Event verzorgen met Calvin Kattar.

UFC Boston
Het evenement staat gepland voor 18 oktober 2019 en zal haar deuren openen in de TD Garden. In het Main Event zal voormalig UFC Middleweightkampioen Chris Weidman zijn light heavyweightdebuut maken tegen de veelbelovende Dominick Reyes. Het nieuws werd bekend gemaakt door Dana White en naar buiten gebracht door ESPN-journalist Brett Okamoto.

Magomedsharipov
Zabit is bezig aan een sterke zegereeks van dertien overwinningen. De oud-ACB (Absolute Championship Berkut red.) Featherweightkampioen maakte in 2017 zijn debuut voor de organisatie via een spectaculaire overwinning over Mike Santiago, in Rotterdam. Sindsdien wisten Sheymon Moraes, Kyle Bochniak, Brandon Davis en Jeremy Stephens ook geen raad met de Dagestaan. Hij heeft een MMA-record van 17-1, UFC 5-0.

Kattar
Naast Zabit wordt ook Kattar gezien als de toekomst van de UFC Featherweight divisie. Hij kwam de UFC binnen in 2017 nadat hij een zegereeks van acht partijen had opgebouwd in verschillende organisaties. Kattar was tijdens zijn UFC-debuut te sterk voor Andre Fili en wist vervolgens ook Rob Font aan zijn zegereeks te voegen voordat hij verloor van Renato Moicano. Hij herstelde zich goed via overwinningen over Chris Fishgold en Ricardo Lamas. Kattar zal waarschijnlijk beschikken over flink wat steun gezien hij afkomstig is uit Massachusetts, waarvan Boston de hoofdstad is. Hij heeft een MMA-record van 20-3, UFC 4-1.REACTIES