next event
search
Alexander Gustafsson hint alweer naar terugkeerBron foto: Zuffa LLC

Alexander Gustafsson hint alweer naar terugkeer

Sep 3, 2019 Alexander Gustafsson is pas twee maanden met pensioen maar denkt nu alweer aan een terugkeer. The Mauler heeft al een naam in gedachten voor zijn terugkeer. Who you got?
Voormalig UFC Light Heavyweight titeluitdager Alexander Gustafsson ging twee maanden geleden met pensioen maar denkt nu alweer aan een terugkeer. The Mauler stapte 1 juni voor het laatst in de UFC-Octagon in zijn thuishaven, in Stockholm.

Pensioen
Gustafsson vocht maar liefst drie keer voor de UFC Light Heavyweighttitel maar trok iedere keer aan het kortste eind. Tot twee keer toe was UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones te sterk en ook voormalig UFC Light Heavy - en Heavyweightkampioen Daniel Cormier was te sterk. The Mauler maakte in 2009 zijn UFC-debuut en bewandelde zestien keer de weg naar de Octagon waarin hij een record opbouwde van 10-6. Twee maanden geleden verzorgde de Zweed het Main Event in Stockholm, Zweden. Hier verloor hij voor eigen publiek van Anthony Smith via een vierde ronde submission. Vervolgens kondigde hij in zijn Octagon-interview zijn pensioen aan en liet hij zijn MMA-handschoenen achter in de Octagon.

Terugkeer
Gustafsson heeft nu twee maanden kunnen genieten van zijn pensioen, maar het begint toch weer te kriebelen bij de Zweed. In gesprek met MMA Viking laat hij weten dat de kriebels snel terugkeerde en dat hij graag wil terugkeren om voormalig UFC Middleweightkampioen Luke Rockhold te treffen.

''Het kwam vrij snel terug,'' aldus Gustafsson. ''Ik was een paar dagen thuis toen mijn handen weer begonnen te jeuken en ik weer wilde trainen. Ik wil gewoon trainen en fit worden. Daarna zien we wel weer.''

''Daar vecht ik graag tegen,'' vervolgde Gustafsson. ''Een gevecht tegen Luke zou een goede optie zijn om terug te keren. Hij is een taaie gast en een legende.''REACTIES