next event
search
Jessica Andrade: 'Ik hoef me nergens voor te schamen'Bron foto: Zhi Ji

Jessica Andrade: 'Ik hoef me nergens voor te schamen'

Sep 3, 2019 Voormalig UFC Women's Strawweightkampioene Jessica Andrade geeft haar eerste statement na haar verloren titelgevecht tegen Weili Zhang. Zal Andrade haar titel terugwinnen?
Voormalig UFC Women's Strawweightkampioene Jessica Andrade zag haar tijdperk in de 115-divisie snel beëindigd worden. Bate Estaca verloor het UFC-goud in haar eerste titelverdediging van Weili Zhang. Via sociale media laat Andrade weten dat ze zich nergens voor hoeft te schamen.

'Ik hoef me nergens voor te schamen'
Andrade won in mei van dit jaar de titel door Rose Namajunas te verslaan via een body slam. Vervolgens verraste ze de MMA-wereld door haar titel op vijandig terrein te verdedigen voor haar eerste titelverdediging. In Shenzen, China was ze de grote favoriet tegen Weili Zhang. Het was echter Zhang die de partij dominant naar zich toe trok en al na 42 seconden wist te beëindigen via een technische knockout. Via sociale media gaf ze een lang statement over haar verloren partij.''Ik was aan het wachten op een moment van rust om naar jullie te schrijven,'' aldus Andrade. ''Ik wil al mijn echte vrienden en fans bedanken voor de support. Ik ben niet verdrietig, we deden alles op de juiste manier, ik had erg goed getraind en was gefocust. Ik was nog nooit zo goed voorbereid op een gevecht. Helaas landde Zhang's vuist eerst en ging ik neer en vervolgens kwamen er een serie aan ellebogen. Ik probeerde me te herstellen maar toen kwam er gelijk een knie en werd het onmogelijk om door te gaan. Ik schaam me er niet voor, want dit gebeurt bij elke vechter. Het gebeurde bij (José red.) Aldo, Joanna (Jedrzejcyzk red.), (Cris red.) Cyborg, Anderson Silva en Junior dos Santos.''

''Mijn coach Gilliard Pana en mijn hele team PRVT hebben het goed gedaan. We hoeven niks te verbeteren of denken dat we het ergens hebben laten liggen, omdat we ons best hebben gedaan. Wat zal een zegereeks betekenen zonder de bittere smaak van verlies? Een kampioen is niet gemaakt uit enkel overwinningen. Het was niet mijn eerste verlies en zal ook zeker niet de laatste zijn. Ik wil alleen één bericht geven aan de criticus. NIEMAND STAPT DE OCTAGON IN OM TE VERLIEZEN, maar het hoort nou eenmaal bij deze carrière. Ik zal sterker terugkomen.''

''Het is niet het einde van de wereld, enkel een herstart. Ik heb een solide carrière met 27 gevechten. Ik was de eerste (vrouwelijke red.) Braziliaan die vocht in de UFC-Octagon. Ik ben een veteraan in de organisatie en in het vrouwen MMA. Ik ben de nr.1 van de wereld en boven mij staat alleen de kampioen Weili Zhang, die echt goed vocht! Ze verdient de titel. We gaan door aan de top want daar horen we en het leven gaat door!''

''Ik heb geweldige mensen naast me. Ik kan niet wachten om naar huis te gaan om te rusten en bij mijn familie en vrienden te zijn. Degene die mij echt kennen weten dat de laatste maanden niet makkelijk waren. Ik had acht vermoeide werkmaanden, maar het was het waard. Vandaag zal ik goed slapen want ik weet dat ik mijn werk goed gedaan heb. Ik gaf vreugde aan Brazilië en ik hoef me nergens voor te schamen.''REACTIES