next event
search
Dustin Poirier: 'Als ik Khabib versla dan ben ik de beste lightweight uit de geschiedenis'Bron foto:

Dustin Poirier: 'Als ik Khabib versla dan ben ik de beste lightweight uit de geschiedenis'

Sep 1, 2019 Interim UFC Lightweightkampioen Dustin Poirier zal zaterdag UFC Lightweightkampioen Khabib Nurmagomedov treffen. Dit gevecht moet het begin zijn van The Diamond tijdperk. #UFC242 #UFCAbuDhabi
Interim UFC Lightweightkampioen Dustin Poirier staat zaterdag voor een moeilijke opgave. In Abu Dhabi treft hij de ongeslagen UFC Lightweightkampioen Khabib Nurmagomedov. The Diamond laat weten dat hij de beste lightweight uit de geschiedenis zal zijn als hij The Eagle weet te verslaan.

#1
In gesprek met MMA Fighting praat Poirier over zijn legacy. Mocht hij zich kronen tot kampioen aankomend weekend dan ziet The Diamond zichzelf als de beste lightweight uit de geschiedenis.

''Het is groots, het is geschiedenis,'' aldus Poirier. ''Als ik Khabib versla, dan is het geen vraag of ik de beste lightweight ben, maar de vraag of ik de beste lightweight ben uit de MMA-geschiedenis. Zeker met mijn huidige reeks. Max Holloway, Athony Pettis, Eddie Alvarez en Khabib Nurmagomedov, die gasten achter elkaar verslaan in een Main Event, dat is de beste lightweight zegereeks uit de geschiedenis.''

''Als ik Khabib stop, dan ben ik de beste lightweight vechter die ooit een MMA-handschoen van vier ons heeft aangedaan. Zo simpel is het.''

The Diamond tijdperk
Poirier laat weten dat een overwinning over Nurmagomedov het begin is van zijn tijdperk. The Diamond is bezig aan een indrukwekkende zegereeks waarin hij achtereenvolgens Anthony Pettis, Justin Gaethje, Eddie Alvarez en Max Holloway versloeg. Winst over Nurmagomedov maakt de weg vrij voor veel nieuwe interessante partijen.

''Het is slechts het begin van iets veel groters,'' aldus Poirier. ''Dit zal mijn tijdperk starten. Dit is het gevecht die mij de onbetwiste titel zal geven, maar aan de andere kant is dit het gevecht die mij voor altijd in de geschiedenis boeken zet. Door deze overwinning zal ik voor altijd onderdeel zijn van de beste MMA-vechters ooit. Echter, ben ik 30 jaar oud en voel ik dat mijn beste gevechten nog voor me liggen. Ik begin mijn prime te breiken. Dit is het begin van The Diamond tijdperk.

UFC 242 Nurmagomedov vs. Poirier, 7 september 2019, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Main Card
(C) Khabib Nurmagomedov vs. (IC) Dustin Poirier | UFC Lightweight titelgevecht
#7 Edson Barboza vs. #10 Paul Felder | Lightweight gevecht
#15 Islam Makhachev vs. Davi Ramos | Lightweight gevecht
#4 Curtis Blaydes vs. #9 Shamil Abdurakhimov | Heavyweight gevecht
Mairbek Taisumov vs. Diego Ferreira | Lightweight gevecht

Preliminary Card
#5 Joanne Calderwood vs. #6 Andrea Lee | Women's Flyweight gevecht
Zubaira Tukhugov vs. Lerone Murphy | Featherweight gevecht
Liana Jojua vs. Sarah Moras | Women's Bantamweight gevecht
Ottman Azaitar vs. Teemu Packalen | Lightweight gevecht

Early Preliminary Card
Belal Muhammed vs. Takashi Sato | Welterweight gevecht
Nordine Taleb vs. Muslim Salikhov | Welterweight gevecht
Omari Akhmedov vs. Zak Cummings | Middleweight gevecht
Don Madge vs. Fares Ziam | Lightweight gevecht
REACTIES