next event
search
Khabib Nurmagomedov: 'Ik heb niet meer veel gevechten voor me'Bron foto: Jeff Bottari - Zuffa LLC

Khabib Nurmagomedov: 'Ik heb niet meer veel gevechten voor me'

Sep 1, 2019 Khabib Nurmagomedov laat weten dat hij niet te lang wil doorvechten. #UFC242 #UFCAbuDhabi
UFC Lightweightkampioen Khabib Nurmagomedov zal zaterdag zijn titel voor de tweede keer verdedigen. The Eagle verdedigde elf maanden geleden zijn titel tegen rivaal Conor McGregor en zal dit weekend interim UFC Lightweightkampioen Dustin Poirier treffen. Nurmagomedov spreekt over zijn pensioen en wat de volgende stap is na UFC 242.

Poirier
Nurmagomedov liet aan MMA Fighting weten dat hij meer tegenstand verwacht van The Diamond dan hij kreeg van McGregor. Daarnaast is The Eagle ook klaar met alle vragen over The Notorious en staat Tony Ferguson op pole position voor een titelgevecht.

''Eerlijk, ik snap niet waarom je hier vragen over stelt,'' aldus Nurmagomedov. ''Deze gast (McGregor red.) wanneer won hij zijn laatste partij? We blijven maar over hem praten, ik wil niet over hem praten. We hebben Dustin Poirier, er zijn veel andere zaken, alsjeblieft laten we over echte dingen praten.''

''Ik denk dat Dustin nu een completere MMA-vechter is dan hem (McGregor red.),'' vervolgde Nurmagomedov. ''Hij heeft een hoop goede gasten verslagen in de lightweight divisie en ik herinner me niet meer wanneer Conor won in de lightweight divisie. Hij versloeg denk ik alleen (Eddie red.) Alvarez en hij won maar één keer in de lightweight divisie, dat was lang, lang geleden. Daarom denk ik dat Dustin een veel betere vechter is dan hem.''

''Er is alleen Tony Ferguson,'' antwoordde Nurmagomedov op de vraag wie de volgende titeluitdager is. ''Natuurlijk verdient hij het. Wie anders? Niemand, alleen Tony Ferguson denk ik.''

Pensioen
Nurmagomedov (30 jr.) liet tijdens een UFC 242 conference call van afgelopen vrijdag weten dat hij nog niet klaar is om zijn MMA-handschoenen aan de wilgen te hangen, maar dat hij ook niet te lang wil blijven hangen.

''Goede vraag,'' aldus Nurmagomedov. ''Nog niet, maar ik ben geen jonge vechter meer. Ik ben al jaren kampioen, ik heb mijn titel al verdedigd. Dit word mijn tweede verdediging. Natuurlijk heb ik niet meer veel gevechten voor me, want ik wil niet vechten als ik 40 jaar ben. Dit is niet mijn plan, maar we zien wel.''

''Voordat ik een beslissing maak moet ik met mijn vader praten,'' vervolgende Nurmagomedov. ''Ik moet met mijn coach Javier (Mendez red.) praten, al mijn broeders, Dominance MMA (management team red.) en de mensen om mij heen. Ik kan de beslissing niet alleen maken. Maar nu moet ik mij focussen op de competitie want ik hem nog te veel vuur in me.''

UFC 242 Nurmagomedov vs. Poirier, 7 september 2019, Abu Dhabi, Verenigd Arabische Emiraten

Main Card
(C) Khabib Nurmagomedov vs. (IC) Dustin Poirier | UFC Lightweight titelgevecht
#7 Edson Barboza vs. #10 Paul Felder | Lightweight gevecht
#15 Islam Makhachev vs. Davi Ramos | Lightweight gevecht
#4 Curtis Blaydes vs. #9 Shamil Abdurakhimov | Heavyweight gevecht
Mairbek Taisumov vs. Diego Ferreira | Lightweight gevecht

Preliminary Card
#5 Joanne Calderwood vs. #6 Andrea Lee | Women's Flyweight gevecht
Zubaira Tukhugov vs. Lerone Murphy | Featherweight gevecht
Liana Jojua vs. Sarah Moras | Women's Bantamweight gevecht
Ottman Azaitar vs. Teemu Packalen | Lightweight gevecht

Early Preliminary Card
Belal Muhammed vs. Takashi Sato | Welterweight gevecht
Nordine Taleb vs. Muslim Salikhov | Welterweight gevecht
Omari Akhmedov vs. Zak Cummings | Middleweight gevecht
Don Madge vs. Fares Ziam | Lightweight gevechtREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk