next event
search
Hubert Geven: Bron foto: Rick Janssen

Hubert Geven: "Het wordt een gezellige en bloederige boel" (interview)

Sep 13, 2019 Zaterdag 14 september neemt Hubert Geven het op tegen Bachir Fakouri tijdens het Bare Knuckle Boxing event in de O2 Arena in Londen.

Hubert is de eerste Nederlander die een contract heeft getekend bij de Bare Knuckle Boxing organisatie uit Engeland. Het ‘blote vuisten’ boksen is heel bekend in Engeland. Er wordt enkel met bandages om de handen gevochten en daarom is 'bare knuckle' vechten de hardste sport die er is. 

Mixfight volgt Geven in Londen en zal verslag doen van zijn spannende gevecht. We spraken hem al even over zijn verwachtingen, zijn tegenstander en meer.

Hoe ben je op het idee gekomen om mee te doen aan een ‘bare knuckle’ gevecht?
Ik ben geboren op het woonwagenkamp en woon daar nog steeds. Ik kijk al mijn leven lang naar de gipsy gevechten in Engeland en Ierland waar grote familie ruzies uitgevochten worden door de 2 sterkste van elke familie. Ik vind dit al jaren geweldig om te zien en wil zelf ook al heel lang zo’n partij vechten. Dit is mijn kans om met een 8-mans legaal ‘bare knuckle’ toernooi mee te doen en heb meteen getekend.  

Hoe bereid je je erop voor? Is het een andere voorbereiding dan normaal?
Ik ben nu veel aan het boksen met handschoenen, MMA handschoenen en blote vuisten. Het enigste wat nu anders is, is dat ik meer boks trainingen volg dan MMA trainingen. 

Wat verwacht je van het evenement? 
Ik vecht de eerste partij van de avond en ben daar heel blij mee. Het is een leuk evenement waar gezelligheid en mooie partijen voorop staan! De Engelse houden van een biertje dus het wordt daar een gezellige en bloederige boel.


Bron foto: Rick Janssen

Ben je niet bang voor blijvende schade?
Nee, ik ben niet bang voor blijvende schade. Ik heb 65 kickbokspartijen gevochten en 20 MMA partijen. Ik hou van vechten en dit hoort daar ook bij. 

Je hebt je eigen sportschool en traint ook mee bij The Colosseum, gaan zij je ook begeleiden tijdens het gevecht?
Ja, mijn eigen sportschool heet De MMA Academy en is gevestigd in Apeldoorn. Ik train en bereid mij voor bij The Colosseum, eigenlijk voor al mijn gevechten. The Colosseum behoort op dit moment tot een van de beste sportscholen van Nederland en ben blij om bij dit team te horen. 

Zelf hoop ik dat mijn sportschool over een aantal jaar ook een grote naam in de game is. Ik doe dit niet alleen, ik ben samen met Robin de Vries verantwoordelijk voor de MMA en grappling lessen. Leon Jansen geeft bij ons de BJJ lessen en voor het kickboksen hebben wij 5 leraren: Ronald Kablau, Angelico Pelupessy, Terence Pattikawa, Willem Struik en Antonio Suarez. Onze worstel leraar is Hovhannes Kurghinyan, en Dominique de Goede en Bob Gewald verzorgen alle boks lessen. Dennis Gorter geeft de Judo lessen

Je tegenstander heeft veel gewicht moeten verliezen voor deze partij, denk je dat dit in je voordeel werkt?
Ik heb zelf ook een aantal kilo’s moeten verliezen voor deze partij, gelukkig niet zoveel als mijn tegenstander. Ik denk niet dat dit veel voordeel voor mij heeft, na de weging is er altijd voldoende tijd om weer te herstellen en bij te komen. 

Word je goed betaald om mee te doen aan dit evenement? Hoe is dat vergeleken met bijvoorbeeld UFC of Bellator?
Het zijn eigenlijk alleen de toppers bij Bellator en UFC die echt goed betaald worden. Ik vecht nu een toernooi en krijg daar ongeveer €12.000 voor, dat is natuurlijk niks vergeleken met de UFC of Bellator. Daarnaast krijg ik nog een gage voor elke volgende partij dus ik mag niet klagen. Dit wordt niet mijn best betaalde gevecht, maar ik doe dit toernooi niet voor het geld. Ik wil naam maken in de vechtsport wereld en ik hoop dat dit toernooi mij andere mooie kansen gaat brengen. 

Voor omgerekend ongeveer €13,50 kun je het gevecht van Hubert en de anderen zien via PPV.

 REACTIES