next event
search
Interview: Maarten Wouters Bron foto:

Interview: Maarten Wouters "5 oktober gaat sowieso een knalpartij worden aangezien Tonny en ik ons beide volledig zullen geven"

Sep 12, 2019 Op 5 oktober zal Maarten Wouters het main event verzorgen van Strength and Honour XV. Hij zal het gaan opnemen tegen Tonny van Dijk voor de vacante middleweight titel.

Op 5 oktober zal de 15e editie van Strength and Honour plaatsvinden in Sportpark Brasel in Dessel, België. Er staan een hoop mooie partijen op de kaart en maar liefst drie titelgevechten. Maarten Wouters zal aankomende editie van Strength and Honour het main event verzorgen. Hij zal het gaan opnemen tegen Tonny van Dijk in de middleweight divisie voor de vacante titel.

De Belg geeft aan dat zijn voorbereidingen erg goed gaan en hij staat te springen om de kooi weer te betreden. In aanloop naar zijn titel partij tegen Tonny van Dijk nam Wouters de tijd om wat vragen te beantwoorden.

Q: Allereerst hoe gaat het?

Met mij gaat alles prima, voorbereidingen gaan enorm goed!

Q: Je staat op 5 oktober weer in de kooi bij Benny Rogmans tijdens Strength and Honour hoe gaan de voorbereidingen?

A: Trainingen gaan goed en hard, ik blijf de hele tijd blessure vrij (even afkloppen nu)!

Q: Kan je ons in het kort vertellen hoeveel en wat voor trainingen je in de week doet?

A: Ik train eigenlijk elke dag, af en toe als ik merk dat mijn lichaam rust nodig heeft laat ik er een dag tussen uit. Ik ben bezig met MMA, Boksen, Thaiboksen, Grappling en ook nog altijd BJJ. Voor mijn MMA wedstrijd is BJJ met pak trainen natuurlijk minder geschikt maar ik doe het gewoon graag dus blijf dit ook gewoon doordoen het hele jaar ongezien ik nu wedstrijd heb of niet.

Q: Je bent een bekende bij SHC kan je kort wat vertellen over de organisatie van Benny Rogmans?

A: Wij als club vechten al jaren op SHC en zijn hier ook enorm tevreden van. Goed georganiseerd, goede communicatie, mooie partijen, tof publiek,… Ik kijk er dan ook altijd naar uit om terug op Benny zijn evenement te vechten.

Q: Je staat tegenover Tonny van Dijk. Wat weet je over je tegenstander?

A: Tonny is een zeer sterke jongen met een uitstekende conditie. Hij is een echte knokker dus ik ga van het begin tot het eind van de wedstrijd op mijn hoede moeten zijn en geen fouten mogen maken.

Q: Focus je meer op jezelf of bestudeer jij of je coaches je tegenstander zorgvuldig in de voorbereiding?

A: Ik leg de focus meer bij mijzelf op training ipv mijn tegenstander te bestuderen.

Q: Het verschil in aantal partijen is best behoorlijk, 5 tegenover 16, denk je dat mee gaat spelen in de uitkomst van de partij?

A: Er is idd een verschil in aantal partijen gedraaid te hebben tussen ons maar denk niet dat dit van belang is. Het niveau van een vechter groeit namelijk op de matten in de trainingszaal en niet in de ring.

Q: Jullie vechten voor de vacante middleweight titel, brengt dat meer spanning met zich mee?

A: Ik vecht tegen Tonny van Dijk, aangezien dit voor de vrije -84kg titel is brengt dit wel een beetje extra stress met zich mee. Een beetje gezonde stress kan nooit kwaad.

Q: Je hebt twee achtereenvolgende verliespartijen geleden weliswaar tegen sterke tegenstanders. Wat doet dat met het mentale aspect van de sport en hoe overkom je zoiets?

A: Vorig jaar heb ik inderdaad wat verlies partijen geleden maar shit happens, kan gebeuren. Ik trek me er ook weinig van aan en was snel weer aan het trainen gegaan omdat ik het gewoon graag doe.

Q: Ben je daardoor meer gebrand om deze partij winnend af te sluiten?

A: Ik blijf wedstrijden draaien dus heb die verlies partijen snel achter me gelaten en kijk er naar uit om terug de ring in te stappen om te knokken.

Q: Wat kunnen we verwachten op 5 oktober?

A: 5 oktober gaat sowieso een knalpartij worden aangezien Tonny en ik ons beide volledig zullen geven!

 
REACTIES