next event
search
Hubert Geven zonder gevecht door naar de halve finaleBron foto: Rick Jansen

Hubert Geven zonder gevecht door naar de halve finale

Sep 16, 2019 Zaterdag 14 september zou Hubert Geven zijn debuut maken tijdens Bare Knuckle Boxing in de O2 Arena in Londen. Helaas ging zijn gevecht niet door, omdat zijn tegenstander niet op gewicht was.

Zoals in het interview met Geven te lezen is, zou Mixfight de vechter volgen tijdens zijn debuut en verslag doen van het gevecht. Hubert keek enorm uit naar zijn legale ‘gypsy’ gevecht. Eindelijk kon hij een partij vechten waar hij zijn leven lang naar kijkt. Hij verwachtte een gezellige en bloederige boel in Londen. 

Niets bleek minder waar. In het interview gaf Geven al aan dat hij blij was dat hij niet zo veel gewicht moest verliezen als zijn tegenstander Bachir Fakhouri. Op het moment van wegen bleek dat Bachir ook niet zo veel zin in afvallen had. Het toernooi gewicht is 74 kg, de weegschaal van Fakhouri geeft 77,2 kg aan. Hij bleek dus 3,2 kg te zwaar te zijn. Hubert wilde gewoon vechten dus spreekt met de organisatie en de tegenstander af dat Bachir een aantal uur heeft om 1,2 kg af te vallen, dus de partij kan doorgaan op 76 kg. Bij het tweede weegmoment is Fakhouri zelfs 5 kg te zwaar, de weegschaal laat 79 kg zien. 

Op dat moment is de Nederlandse vechter er klaar mee. Achter de schermen gaat het mis, het loopt uit op een confrontatie tussen het team van Hubert en die van Bachir. Daarop heeft de organisatie besloten het gevecht te cancelen en Geven door te laten gaan naar de volgende ronde. Hubert vecht in de halve finale tegen Mark Rawes op 16 november in de O2 Arena in Londen. 

Ondanks de teleurstellingen hebben ze er een leuke avond op na gehouden. “Ik heb mogen proeven van het ‘Bare Knuckle’ boksen. Waar ik eerst vraagtekens bij het vechten met blote vuisten had, zag ik nu echte strijders die veel liefde hebben voor de sport. Er wordt technisch gevochten en de vechters hebben zeer veel respect voor elkaar. Of het in Nederland voet aan de grond zal krijgen vraag ik mij af… maar het was een mooie ervaring. Ik wens Hubert heel veel succes in de volgende ronde!”, aldus Rick Janssen die vanuit Nederland speciaal voor Hubert Geven was afgereisd naar Londen. 

Voor foto's van het Bare Knucle Boxing evenement klik hier.

REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk