next event
search
Hubert Geven zonder gevecht door naar de halve finaleBron foto: Rick Jansen

Hubert Geven zonder gevecht door naar de halve finale

Sep 16, 2019 Zaterdag 14 september zou Hubert Geven zijn debuut maken tijdens Bare Knuckle Boxing in de O2 Arena in Londen. Helaas ging zijn gevecht niet door, omdat zijn tegenstander niet op gewicht was.

Zoals in het interview met Geven te lezen is, zou Mixfight de vechter volgen tijdens zijn debuut en verslag doen van het gevecht. Hubert keek enorm uit naar zijn legale ‘gypsy’ gevecht. Eindelijk kon hij een partij vechten waar hij zijn leven lang naar kijkt. Hij verwachtte een gezellige en bloederige boel in Londen. 

Niets bleek minder waar. In het interview gaf Geven al aan dat hij blij was dat hij niet zo veel gewicht moest verliezen als zijn tegenstander Bachir Fakhouri. Op het moment van wegen bleek dat Bachir ook niet zo veel zin in afvallen had. Het toernooi gewicht is 74 kg, de weegschaal van Fakhouri geeft 77,2 kg aan. Hij bleek dus 3,2 kg te zwaar te zijn. Hubert wilde gewoon vechten dus spreekt met de organisatie en de tegenstander af dat Bachir een aantal uur heeft om 1,2 kg af te vallen, dus de partij kan doorgaan op 76 kg. Bij het tweede weegmoment is Fakhouri zelfs 5 kg te zwaar, de weegschaal laat 79 kg zien. 

Op dat moment is de Nederlandse vechter er klaar mee. Achter de schermen gaat het mis, het loopt uit op een confrontatie tussen het team van Hubert en die van Bachir. Daarop heeft de organisatie besloten het gevecht te cancelen en Geven door te laten gaan naar de volgende ronde. Hubert vecht in de halve finale tegen Mark Rawes op 16 november in de O2 Arena in Londen. 

Ondanks de teleurstellingen hebben ze er een leuke avond op na gehouden. “Ik heb mogen proeven van het ‘Bare Knuckle’ boksen. Waar ik eerst vraagtekens bij het vechten met blote vuisten had, zag ik nu echte strijders die veel liefde hebben voor de sport. Er wordt technisch gevochten en de vechters hebben zeer veel respect voor elkaar. Of het in Nederland voet aan de grond zal krijgen vraag ik mij af… maar het was een mooie ervaring. Ik wens Hubert heel veel succes in de volgende ronde!”, aldus Rick Janssen die vanuit Nederland speciaal voor Hubert Geven was afgereisd naar Londen. 

Voor foto's van het Bare Knucle Boxing evenement klik hier.





REACTIES