next event
search
Interview: Jelle Zeegers Bron foto: Jelle Zeegers

Interview: Jelle Zeegers "ik zal er staan ready for whatever"

Sep 9, 2019 5 Oktober maken twee prospects hun professionele debuut tijdens Strength & Honour Championship in België. Jelle Zeegers zal het gaan opnemen tegen Senol Yazici. Wij spraken Jelle Zeegers in aanloop naar deze partij.

Op 5 oktober zal de 15de editie van Strength and Honour plaats gaan vinden in Sportpark Brasel in Dessel, België. Er staan een hoop mooie partijen op de kaart met maar liefst 3 titelpartijen. Ook staan er twee prospects op de kaart die hun pro debuut gaan maken.

Jelle Zeegers zal het gaan opnemen tegen Senol Yazici in een catchweight (63 kilo) partij. Beide mannen hebben een succesvolle amateur carrière achter de rug en maken nu de overstap naar de pro's. We spraken Jelle Zeegers in aanloop naar zijn partij op 5 oktober.

Q: Allereerst hoe is het?

A: kan niet beter! Ik zit goed in mijn vel, en ik voel me fit.

Q: Je gaat in oktober je pro debuut maken tijdens SHC. Hoe gaan de voorbereidingen?

A: De voorbereidingen gaan erg goed! Ik ben altijd hongerig, en ik wil altijd het beste en hoogste uit mezelf halen, daarnaast heb ik de beste mensen om me heen om mee te trainen (Pieter Buist, Tonny van Dijk, Gino Kroes, Glody Matusiwa, Reinier de Ridder & many more)

Q: Je hebt een tijdje in Thailand getraind bij Tiger Muay Thai, hoe was die ervaring?

A: Tiger muay Thai was als een "fighters heaven" voor mij, ook daar trainde ik met een van de beste vechters van de wereld, Ik heb er erg veel kunnen leren wat mij zeker gaat helpen in mijn professionele carrière, Daarnaast heb ik ook erg lekker kunnen eten gevarieerd & gezond, helaas op sommige momenten niet genoeg gedronken, en helaas met uitdrogingsverschijnselen in het ziekenhuis beland, maar dat was ook best wel logisch na twee a drie keer per dag trainen, maar helaas voor sommige mensen ben ik niet zo makkelijk kapot te krijgen haha dus we hebben zo snel mogelijk de draad weer opgepakt en we zijn weer gas aan het geven! En voel me ready AF!

Q: Wat heb je meegenomen uit je training daar?

A: Ik heb op alle fronten technieken mee kunnen nemen zowel stand up als ground.

Q: Je traint ook regelmatig bij KOPS Gym zien we op je social media welke voordelen haal je daaruit ten opzichte van het trainen bij Combat Brothers.

A: Het zijn natuurlijk hele andere soort vechters als dat ik ben gewend, en ik ben steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, en andere sparringpartners zo dat het steeds weer een verrassing blijft wat er gaat gebeuren dat houdt me scherp, Daarnaast vind ik het ook erg leuk om nieuwe contacten te leggen, en andere vechters te ontmoeten die bezig zijn met dezelfde missie.

Q: Je staat tegenover Senol Yazici die ook zijn pro debuut maakt. Die partij zat er aan te komen want die is geloof ik al een keer besproken geweest toen jullie nog op amateur niveau vochten. Hoe blij ben je met deze match-up?

A: Ik ben sowieso altijd blij als ik mijn passie kan uitvoeren, en mij maakt het in principe niet uit wie of wat er tegenover mij staat, als ik maar kan doen waar ik van hou en kan vechten voor mijn doel! Dan laat ik niets of niemand mij in de weg lopen.

Q: Heb jij of je coaches hem bestudeerd?

A: Ik denk dat elke coach of vechter dat wel zou doen, het zou stom zijn als een nonchalante houding aanneemt en zegt oh ik zie het wel. Ik ben wel van mening dat de grootste Focus nog altijd bij jezelf moet liggen om het beste naar boven te halen tenslotte moet je het uiteindelijk met jezelf doen. Ik heb op de eerste plaats veel respect voor alle mensen die de ring/kooi in stappen, en hun dromen durven na te jagen ondanks ze vaak worden tegen gehouden door, (Werk, mening van andere, etc.)

Q: Waar moet je voor oppassen als je tegenover hem staat?

A: Het is getalenteerd vechter, en we willen beide de top bereiken, maar er kan er maar een de beste zijn, en dat gaat blijken wie dat is 5 Oktober. Maar ik zal er staan ready for whatever, en dat zal ik laten zien ook.

Q: Je bent werkzaam bij defensie, is dat goed te combineren met het wedstrijd vechten?

A: Momenteel zit ik in opleiding als Militaire Brandweerman Korporaal "vliegtuig brand bestrijder" bij de Koninklijke Luchtmacht. Dit heb ik puur gekozen om na mijn opleiding meer tijd krijgen voor mijn professionele MMA carriere, en toch mijn inkomsten te behouden. Ik heb hiervoor wel geprobeerd om (Vecht)sport instructeur te worden, bij de Koninklijke Marechaussee. Helaas viel dat niet te combineren met de diensten die ik zou moeten draaien. Het is soms lastig omdat werk tijden momenteel erg kunnen uitlopen. Daarom ga ik ook vaak gelijk vanuit werk naar de gym, en prep ik mijn maaltijden.

Q: Hoe regelmatig zou je in de kooi/ring willen staan?

A: Zo vaak als dat zou kunnen natuurlijk, mijn droom om de beste te worden spookt 24/7 door mijn hoofd, en ben met weinig andere dingen bezig. Alles in mijn leven is aangepast om mijn doel te bereiken.

Q: Wat kunnen we verwachten op 5 oktober?

A: Natuurlijk net als al mijn andere partijen een groot spectakel, en ben ik weer klaar om het beest in mij wakker te maken en de mensen te geven waar ze een kaartje voor hebben gekocht, ik heb nog nooit een 3e ronde gevochten in mijn MMA carriere, en ben dat 5 Okt ook niet van plan. Ik heb de mentaliteit van een soldaat, en ik ben klaar om de oorlog te vechten.

Q: Heb je nog een bericht voor je fans?

A: Barbarious Army!!! Super bedankt voor jullie steun, en support. Liefde naar jullie allemaal, jullie geven me die extra kracht en energie die ik nodig heb. de meeste van jullie weten hoe ontzettend hard ik hier voor knok, jullie steun word zeer gewaardeerd hopelijk ga ik nog veel mooie wedstrijden voor jullie knokken op mijn weg naar de top!
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk