next event
search
Interview: Senol Yazici Bron foto: Senol Yazici

Interview: Senol Yazici "ik ben voorbereid op alles wat hij te bieden heeft"

Sep 9, 2019 5 Oktober maken twee prospects hun professionele debuut tijdens Strength and Honour in België. Senol Yazici zal het gaan opnemen tegen Jelle Zeegers. Wij spraken Senol Yazici in aanloop naar deze partij.

Op 5 oktober zal de 15de editie van Strength and Honour plaats gaan vinden in Sportpark Brasel in Dessel, België. Er staan een hoop mooie partijen op de kaart met maar liefst 3 titelpartijen. Ook staan er twee prospects op de kaart die hun pro debuut gaan maken.

Senol Yazici gaat het opnemen tegen Jelle Zeegers in een catchweight (63 kilo) partij. Beide mannen hebben een succesvolle amateur carrière achter de rug en maken nu de overstap naar de pro's. We spraken Senol Yazici die momenteel in Zweden aan het trainen is bij AllStars Gym over zijn aankomende partij. 

Q: Allereerst hoe gaat het?

A: Het gaat godzijdank goed! Alles gaat volgens plan dus ik heb niks te klagen

Q: Je maakt in oktober je pro debuut bij SHC hoe gaan de voorbereidingen?

A: De voorbereidingen gaan super, ik kan zeggen dat ik het meest voorbereid ben in mijn carrière tot nu toe. Ik heb dus ook geen break genomen in de zomer. In juni en juli was ik in Canada geweest om te trainen bij Tristar Gym. Daar heb ik mezelf enorm ontwikkeld.

Q: Je traint nu in Zweden bij Allstar gym in Zweden, hoe is die ervaring?

A: Net als bij Tristar gym leer ik hier ontzettend veel in een korte tijd, ik train dagelijks met top UFC, Bellator en Brave FC vechters. Dus ik kan er alleen maar van groeien.

Q: Wat neem je mee uit de trainingen daar?

A: Superveel ervaring, veel technieken zowel staand als op de grond. En conditioneel heb ik hier ook veel kunnen trainen dus ik ben zeker voorbereid voor 5okt.

Q: Je staat tegenover Jelle Zeegers die ook zijn pro debuut maakt. Die partij zat er aan te komen want die is geloof ik al een keer besproken geweest toen jullie nog op amateur niveau vochten. Hoe blij ben je met deze match-up?

A: Ik ben zeer tevreden over deze matchup, want nu kan ik laten zien wat ik allemaal in huis heb op professionele niveau.

Q: Heb jij of je coaches hem bestudeerd?

A: Jazeker, we hebben al zijn partijen bekeken en hebben een zeer sterke gameplan gemaakt, die ik nu ook hier in Zweden beoefen. Dus ik ben voorbereid op alles wat hij te bieden heeft. De vraag is; is hij er wel op voorbereid? We gaan het zien op 5 oktober.

Q: Waar moet je voor oppassen als je tegenover hem staat?

A: Van wat ik heb gezien zet hij veel druk vooruit, maar zoals gezegd ben ik op elk scenario voorbereid.

Q: Wat is het grootste verschil tussen jullie twee?

A: Ik zal zeggen lengte, en wilskracht.

Q: Wat doe je naast het vechten nog?

A: Naast het fulltime trainen, ben ik een zelfstandige ondernemer en hou ik mezelf dagelijks bezig met mijn geloof.

Q: Hoe regelmatig zou je in de kooi/ring willen staan?

A: Zoveel mogelijk, ik wil na deze partij dit jaar nog weer de kooi willen betreden. En in het volgende jaar minstens 4 keer willen vechten.

Q: Wat kunnen we verwachten op 5 oktober?

A: Van mij een verbeterde skillset, 3x5 minuten constante druk want ik stop niet tot ik de finish heb en ik ga niet voor minder de kooi uit.

Q: Heb je nog een bericht voor je fans?

A: Hou me in de gaten en kom mij supporten op 5 oktober. Want ik zal een knalpartij neerzetten. Je kan me volgen op instagram: @ottomanwarriormma. Je gaat nog zeker veel van mij horen in de nabije toekomst!
REACTIES