next event
search
Interview: Tonny van Dijk Bron foto:

Interview: Tonny van Dijk "If you want to be the best, you have to beat the best"

Sep 12, 2019 Tonny van Dijk zal het aankomende editie van Strength and Honour gaan opnemen tegen Maarten Wouters in het main event van de avond. De partij zal gevochten gaan worden in de middleweight divisie voor de vacante titel! Lees hieronder wat van Dijk allemaal te zeggen heeft in aanloop naar zijn partij.

Op 5 oktober zal de 15e editie van Strength and Honour plaatsvinden in Sportpark Brasel in Dessel, België. Er staan een hoop mooie partijen op de kaart en maar liefst drie titelgevechten. Tonny van Dijk zal aankomende editie van Strength and Honour het main event verzorgen. Hij zal het gaan opnemen tegen thuisfavoriet Maarten Wouters in de middleweight divisie voor de vacante titel. De Tilburger zal zijn zwaarste test tot nu toe krijgen maar zoals hij zelf zegt "If you want to be the best, you have to beat the best".

In aanloop naar zijn titelpartij nam van Dijk de tijd om wat vragen te beantwoorden. Hij is volop bezig met trainen en heeft dan ook alle vertrouwen erin om deze partij winnend af te sluiten.

Q: Allereerst hoe gaat het?

A: Met mij gaat alles prima! Druk met de voorbereiding maar alles gaat goed.

Q: Je bent in voorbereiding voor een titelgevecht tijdens Strengt hand Honour hoe gaat dat?

A: De voorbereiding verloopt vrij vlekkeloos gelukkig. Geen blessures en, op wat kleine pijntjes na, nergens last van.

Q: Wat weet je van de organisatie?

A: SHC is voor mij bekend als een organisatie waar je niet zomaar op de fightcard komt. Iedere vechter die op SHC staat weet hoe het spelletje werkt en komt om te knokken.

Q: Ja traint vanuit Combat Brothers maar we zien je ook vaak bij KOPS Gym voorbij komen. Welke voordelen haal je uit het trainen bij beide gyms?

A: Bij mijn thuisbasis Combat Brothers train ik het meest en leer ik de meeste technieken en train ik daar met o.a Reinier de Ridder, Pieter Buist en Jelle Zeegers. Bij Kops kom ik om te sparren en mijn skills te meten met de absolute topatleten die daar rondlopen.

Q: Kan je ons in het kort vertellen hoeveel en wat voor trainingen je in de week doet?

A: Ik probeer minstens 8 uur MMA gerelateerd (BJJ, worstelen, stand-up etc) te trainen en nog 2-4 uur kracht en conditie training te doen.

Q: Je hebt in je begin van je carrière op welterweight gevochten en hebt in je vorige partij al de overstap gemaakt naar middleweight. Hoe voel je je op dat gewicht en welke voordelen haal je daaruit?

A: Ik voel me veel sterker op middleweight. Ik ben zelf ook bijna 9kg zwaarder dan toen ik op welterweight vocht wat de weightcut veel te groot maakt om terug te gaan naar welterweight. Verder ben ik nog steeds vrij lang voor een middleweight dus mijn reach advantage is er ook nog steeds

Q: Je staat tegenover een ervaren atleet Maarten Wouters die nogal bekend is in België waar het event gehouden word, heb je getwijfeld over het aannemen van de partij?

A: Absoluut niet. If you want to be the best, you have to beat the best.

Q: Het verschil in partijen is best behoorlijk. Toen jij je eerste prof partij draaide in 2017 had Wouters er al 12 gevochten. Denk je dat dat juist een voordeel voor jou gaat zijn aangezien je minder zogehete “tear and wear” hebt geleden?

A: Niet per se een voordeel. We zitten in een branche waar alles kan gebeuren, ongeacht ervaring.

Q: Wat zijn de punten waar je voor op moet passen in de game van Wouters?

A: Ik weet dat ie goed is op de grond en sterk op worstelend gebied. Maar dat ben ik zelf ook. Ik focus me op mijn eigen game en dan moet alles goed komen

Q: Hij heeft momenteel een losing streak van twee partijen. Je hebt zelf twee verliezen op je record staan wat doet dat met je mentale game?

A: Helemaal niets. Ik zie ieder gevecht los van elkaar.

Q: Heb je hem bestudeert of hou je je meer bezig met je eigen game?

A: Tuurlijk heb ik hem even bekeken. Ik ken Maarten al vanuit het MMA circuit en t is een goede vechter maar ik focus me nog steeds op mijn eigen game omdat ik denk dat mijn game meer dan goed genoeg is om hem te verslaan.  

Q: Wat kunnen we verwachten op 5 oktober?

A: Vuurwerk en de titel die mee naar Nederland gaat.

Q: Succes alvast en heb je nog een bericht voor je fans?

A: Ik wil iedereen die me al volgt en steunt bedanken en zeggen dat ik hoop dat ze me in de toekomst zullen blijven volgen en steunen!
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk