next event
search
Ben Askren denkt aan pensioenBron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Ben Askren denkt aan pensioen

Oct 29, 2019 Ben Askren denkt na over een mogelijk pensioen na tweede verliespartij.
Oud Bellator - en ONE Championship Kampioen Ben Askren had zijn UFC-carrière iets anders voorgesteld. De altijd spraakzame Funky verloor afgelopen weekend voor de tweede keer achter elkaar en twijfelt om zijn MMA-carrière voort te zetten.

Geschiedenis
Askren werd jarenlang gezien als één van de beste welterweights buiten de UFC om. Funky werd uiteindelijk onderdeel van de allereerste MMA-trade uit de geschiedenis. UFC en ONE Championship sloten de handen ineen voor een ruil tussen Demetrious Johnson en Askren, Mighty Mouse wist al drie overwinningen op zijn naam te zetten en won onlangs de ONE Flyweight World Grand Prix, met een ONE titelgevecht in het vooruitzicht. Askren won met veel controverse zijn eerste partij van Robbie Lawler. Vervolgens zorgde Jorge Masvidal ervoor dat Funky in de geschiedenis boeken terecht kwam door de snelste knock-out te scoren. Tot slot verloor hij een grapplers delight via submission van Demian Maia.

Pensioen
In gesprek met Ariel Helwani tijdens de Ariel Helwani's MMA Show laat Askren weten dat hij een pensioen overweegt. Verder laat hij weten dat hij altijd om een kans vroeg en dat hij het niet heeft waargemaakt.

''Ik bedoel, een pensioen is zeker iets dat ik overweeg,'' aldus Askren. ''Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo is. Het wordt een kosten-tijd analyse. Er zijn veel dingen die ik wil doen in mijn leven. Ik ben echt een druk man. Er zijn veel dingen waar ik gepassioneerd voor ben en waar ik van houd. Ik spendeer 30 uur in de week aan MMA gerelateerde dingen. Kan ik mijn tijd beter ergens anders spenderen? Dat is wat nu mijn gedachtegang is.''

''Nog twee dingetjes,'' vervolgde Askren. ''Het enige wat ik wilde was een kans. Dat is het enige dat ik altijd gezegd heb, toch? Nou ik heb mijn kans gekregen, dus het is lastig om er bitter over te zijn want ik heb mijn kans gekregen en ik heb daar niet van geprofiteerd, dat is mijn eigen schuld. Dat is één gedachtegang en de andere gedachtegang is, ja ik wil nog steeds vechten.''




REACTIES