next event
search
Nieuwe VADA-test Tyrone Spong komt negatief terugBron foto: The Sun

Nieuwe VADA-test Tyrone Spong komt negatief terug

Oct 12, 2019 Vier dagen later blijkt Tyrone Spong toch schoon en loopt hij zijn grote kans tegen Oleksandr Usyk mis.
Wat een mooie fight week had moeten worden voor Tyrone Spong eindigde in vier dagen compleet in mineur. The King of the Ring kreeg eerst te horen dat hij positief testte. Kort daarop werd hij van zijn bokspartij met Oleksandr Usyk, van dit weekend, gehaald en nu krijgt hij te horen dat hij toch GEEN verboden middelen heeft gebruikt.

VADA
Spong kreeg vier dagen geleden (8 oktober red.) bericht van het Voluntary Anti-Doping Association (VADA red.) dat hij positief testte op de stof clomifeen. Bokspromotor Eddie Hearn bracht het nieuws via sociale media naar buiten en enkele uren later werd Spong van zijn grote bokspartij met Usyk gehaald. Hij werd vervangen door Chazz Whiterspoon. Nu vier dagen later, en nog voor het gevecht zou plaatsvinden, krijgt Spong zijn nieuwe VADA-testresultaten. Deze geven aan dat hij geen verboden middelen heeft gebruikt en dus een schone vechter is.''Ik kreeg zojuist het nieuws dat mijn 3e en laatste urinesample NEGATIEF terugkwam voor alle verboden middelen,'' aldus Spong. ''Zoals ik altijd al gezegd heb, ik ben een schone vechter en de eerdere testen waren niet nauwkeurig of gemanipuleerd. Wie is hier verantwoordelijk voor? Het is schandelijk dat ik ben bestolen van deze kans. Zijn team wist dat ik een groot risico [voor hem] was en dat ik hem pijn kon doen, dus ze zochten een uitweg om afgang te voorkomen. Mij is onrecht aangedaan en ik ben woedend. Ik ben bereid om vannacht op een vliegtuig te stappen om morgen in de ring te stappen.''REACTIES