next event
search
Tyrone Spong: 'Ik ben erin geluisd'Bron foto:

Tyrone Spong: 'Ik ben erin geluisd'

Oct 9, 2019 Tyrone Spong ontkent het gebruik van prestatiebevorderende middelen en geeft aan eerdere testen negatief terugkwamen.
De WBC (World Boxing Counsil red.) en WBO (World Boxing Organization red.) Latino Heavyweight Kampioen Tyrone Spong zag gister zijn partij met Oleksandr Usyk in rook opgaan. De King of the Ring kreeg te horen dat hij door VADA (Voluntary Anti-Doping Association red.) is gepakt voor een verboden substantie. Spong is inmiddels vervangen door Chazz Whiterspoon. Spong geeft aan dat hij erin geluisd is.

Erin geluisd
Voor Spong was het gevecht met Usyk een grote stap in zijn boks-carrière. De partij zou Live te zien zijn via het grote streamingsdienst van DAZN en werd georganiseerd door bekende bokspromotor Eddie Hearn, die onder andere manager is van Anthony Joshua. Het draait om de substantie, Clomifeen. Via sociale media laat Spong weten dat het onmogelijk is, en via BoxingScene.com laat hij weten dat hij erin geluisd wordt.



''Ik ben erin geluisd,'' aldus Spong via BoxingScene.com. ''Ik ben gechoqueerd door de beweerde test resultaten die vrijgegeven zijn door VADA en getweet zijn door Mr. Eddie Hearn,'' begint Spong via sociale media. ''ik ontken dat ik ooit het substantie tot mij genomen heb die VADA noemt in het rapport. Ik heb gevraagd om het B-sample te testen in een laboratorium na mijn keus. Testen die vorige week zijn afgenomen op verzoek van de Illinois Boxing Commission lieten zien wat ik altijd al wist, ik ben een schone vechter.''




''Ik vroeg Matchroom (Usyk's promotor red.) een paar dagen geleden om publiekelijk te benoemen dat ik negatief getest ben voor alle prestatiebevorderende middelen. Elke nadelige bevindingen zijn onmogelijk en na mijn mening een manipulatieve poging om mij van de dit gevecht te halen.''



''Ik ging vrijwillig akkoord met de VADA-test omdat ik niets te verbergen heb. Ik zal niet rusten voordat ik ben vrijgesproken voor deze beschuldigingen en zal alle juridische wegen gebruiken die ik tot mijn beschikking heb.



REACTIES