next event
search
Voormalig Bellator kampioen Rory MacDonald is een free agentBron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Voormalig Bellator kampioen Rory MacDonald is een free agent

Oct 29, 2019 Rory MacDonald is uit zijn Bellator-contract gelopen. Moet de UFC een nieuwe poging wagen bij The Red King?
Voormalig Bellator Welterweight Kampioen Rory MacDonald is momenteel een free agent. The Red King is uit zijn contract gelopen maar staat positief tegenover een nieuw Bellator-contract. MacDonald zou graag een rubber match willen met Douglas Lima.

Carrière
De Canadees werd jarenlang gezien als een toekomstig UFC-kampioen en de natuurlijke opvolger van UFC-legende Georges St-Pierre. MacDonald vocht dertien keer voor de UFC waar hij een record van 9-4 aan overhield. Hij versloeg onder andere Nate Diaz, B.J. Penn, Demian Maia en Tyron Woodley. In 2015 vocht hij zijn iconische titelgevecht met toenmalig UFC-kampioen Robbie Lawler. The Red King verloor via een vijfde ronde TKO. 

In 2017 besloot MacDonald te tekenen voor concurrent Bellator en sprak hij openlijk uit om een twee-divisie kampioen te worden. Hij won de Bellator Welterweight titel van Douglas Lima via een unanimous decision en daagde vervolgens toenmalig Bellator Middleweight Kampioen Gegard Mousasi uit. The Dreamcrusher bleek echter een aantal maatjes te groot. Als kampioen startte MacDonald aan de Bellator WW World Grand Prix waarin hij zijn titel twee keer verdedigde via een gelijkspel (Jon Fitch red.) en een unanimous decision (Neiman Gracie red.) Afgelopen weekend verloor hij zijn titel, de Bellator WGP en $1.000.000 aan Douglas Lima.

Bijtekenen
MacDonald laat in gesprek met MMA Junkie weten dat hij open staat op bij te tekenen bij Bellator als hij een rubber match krijgt aangeboden met Douglas Lima.

''Het is heel voor de hand liggend dat we elkaar weer ontmoeten,'' aldus MacDonald. ''We hebben twee gevechten gehad die dicht bij elkaar lagen. Hij won er één en ik won er één. Het is eigenlijk onvermijdelijk dat we elkaar weer tegenkomen. Daar zal ik geen nee tegen zeggen. Als ze dat willen dan kunnen ze dat opzetten. Eerst moet ik bijtekenen, mijn contract is afgelopen. Eerst moeten we daar mee afhandelen.''



REACTIES