next event
search
Ben Askren kondigt pensioen aanBron foto:

Ben Askren kondigt pensioen aan

Nov 19, 2019 Ben Askren hangt zijn MMA-handschoenen aan de wilgen. Hij wist zich te kronen tot Bellator - en ONE Championship Welterweight kampioen.
Ben Askren hangt zijn MMA-handschoenen aan de wilgen. De oud Bellator - en ONE Championshop Welterweight Kampioen kondigde gister zijn pensioen aan tijdens de Ariel Helwani MMA Show. Funky eindigt zijn imposante MMA-carrière in mineur met twee verliespartijen. 

Heup
Askren loopt al een tijd rond met een geblesseerde heup maar koos ervoor om dit niet naar buiten te brengen. 

''Natuurlijk was ik al een tijdje op de hoogte van deze heup problemen,'' aldus Askren. ''Ik heb het nooit naar buiten gebracht want ik wilde niet dat mensen dat gingen gebruiken als reden dat ik verloor. Ik verloor omdat ik niet goed genoeg was. Zo simpel is het. Mijn tegenstanders hadden mij verslagen, ze waren beter dan ik en dat mag gezegd worden. Deze heup problemen staan daar los van, ik verloor omdat ik niet goed genoeg was.''

Kampioen
Askren wist naam te maken bij Bellator MMA en ONE Championship. Zowel voor Bellator als ONE Championship wist hij zich te kronen tot kampioen. Hij wist zijn Bellator-titel vier keer te verdedigen en zijn ONE-titel drie keer.

UFC
Hij werd jarenlang gezien als één van de beste welterweight atleten die buiten de UFC actief was. Dit jaar kwam daar verandering in nadat de UFC en ONE de handen ineen sloegen voor een historische ruil deal tussen oud UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson en Askren. Funky kwam de UFC binnen met een ongeslagen MMA-record van 18-0. Zijn UFC-debuut eindigde met veel controverse nadat hij voormalig UFC Welterweight kampioen Robbie Lawler versloeg. Hierna verloor hij achtereenvolgens van Jorge Masvidal en Demian Maia.




REACTIES