next event
search
Costello van Steenis: 'Het zal een gewelddadige oorlog worden'Bron foto: MMA Fighting

Costello van Steenis: 'Het zal een gewelddadige oorlog worden'

Nov 7, 2019 Costello van Steenis is klaar voor een gewelddadige partij op Bellator 233.
Costello 'The Spaniard' van Steenis stapt vrijdag in de Bellator-kooi voor zijn allereerste Main Event gevecht. Hij treft hier de Amerikaanse worstelaar John Salter. The Spaniard geeft aan dat Gegard Mousasi de eerste kans op de titel krijgt en dat zijn partij met Salter gewelddadig zal worden.

Gewelddadig
Van Steenis laat in gesprek met MMA Junkie weten dat het een gewelddadige partij zal worden en dat hij niet bang is om naar de grond te gaan met Salter. The Spaniard doorliep een extra lange trainingskamp doordat hij begon met Mousasi's voorbereiding op Lyoto Machida.

''Ik voel me goed, mijn kamp ging perfect,'' aldus Van Steenis. ''Het was een hele lange trainingskamp want ik startte met Gegard Mousasi toen hij trainde voor Lyoto. Daarna heeft hij mij ook geholpen, niet met trainen maar hij kijkt mee en geeft aan wat ik moet doen, uitzoeken wat de game plan wordt. Het is een droom die uitkomt om een Bellator Main Event te vechten.''

''Het zal een gewelddadige oorlog worden. Deze gast zal diep gaan. Hij gaat mij op de grond gooien. Stel je voor als hij mij naar de grond gooit. Heel veel mensen onderschatten ons. Ze denken dat wij alleen staande vechters zijn.''

''Ik geloof dat Salter de beste tegenstander wordt waartegen ik gevochten heb,'' vervolgde Van Steenis. ''Hij heeft een goede grappling - en worstel game. Maar aan het einde van de dag is dit geen grappling of worstelgevecht, dit is Mixed Martial Arts. Breng mij naar de grond en dan zal ik daar ook zelfverzekerd zijn. Natuurlijk wil ik het staand houden maar dit was een lange kamp en ik ben niet bang om naar de grond te gaan met hem. Ik zal dan weer opstaan. Zo niet, dan is het niet anders.''

Titelgevecht
Van Steenis laat weten dat hij zal wachten tot trainingspartner Mousasi zijn kans op de titel heeft gekregen.

''Daar stress ik niet over. Gegard zit al langer in deze business dan ik. Hij zal de eerste kans krijgen. Ik ben tevreden met de tweede plek voor nu. Hij zal hier niet meer heel lang zijn. Hij is ouder dan ik en ik heb nog een lange weg te gaan. Laat hem maar de koning zijn dan ben ik de aas uit de divisie. Dat is totaal geen probleem. Als Gegard de titel heeft dan vecht ik gewoon tegen degene die titeluitdagers willen worden. Dan moeten ze eerst langs mij gaan.REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk