next event
search
Jorina Baars: 'Ik voel dat ik het respect krijg die ik verdien'Bron foto:

Jorina Baars: 'Ik voel dat ik het respect krijg die ik verdien'

Nov 15, 2019 Jorina Baars ervaart bij ONE Championship eindelijk het respect die ze verdient.
Meervoudig Kickboxing Wereldkampioene Jorina Baars zal dit weekend haar ONE Championship debuut maken in Beijing, China. Ze treft hier de Duitse Christina Breuer in de Cadillac Arena. Jojo laat weten dat ze eindelijk het respect krijgt die ze verdient.Respect
Baars geldt al jaren als de absolute top onder de vrouwen maar laat in gesprek met ONE weten dat ze nu pas het respect voelt voor haar bewezen diensten. Daarnaast geeft ze aan dat ze nog een plekje over heeft voor de ONE Super Series Wereldtitel.

''Voor mij is elk gevecht belangrijk,'' aldus Baars. ''Maar het eerste ONE-gevecht is speciaal voor mij. Dit is de eerste keer dat ik voel dat ik het respect krijg die ik verdien. Dit is waarom ik 24 jaar zo hard gewerkt hebt.''

''Ik denk dat ik nog een plekje over heb voor nog een belt in mijn gym, dus misschien wordt het deze. Ik heb heel hard getraind en ik kijk er heel erg naar uit.''

Zeven jaar
Baars begon haar kickboksleven vanaf haar zevende levensjaar. Jojo probeerde meerdere sporten uit maar koos uiteindelijk voor kickboksen.

''Ik heb veel sporten geprobeerd, aikido, voetbal, tennis en basketbal, een beetje van alles. Toen ik 7 was vroegen een paar kinderen van mijn school of ik mee wilde naar hun kickboksles. Ik probeerde het en ik hield ervan en ik houd er nog steeds van, het voelde gewoon goed. Ik vond het geweldig.''

''De coach vroeg aan mij waarom een kleine meid van 7 wilde beginnen met kickboksen,'' vervolgde Baars. ''Ik vertelde hem dat ik kampioen wilde worden. Hij zei toen, 'Nou begin maar met trainen kleine meid.'''

Groot talent
De jeugdige Baars bleek een groot talent en was al snel een plaag voor haar leeftijdsgenoten. Zo groot dat ze gedwongen haar stap naar de senioren moest vervroegen wegens een gebrek aan tegenstanders. 

''Toen ik twaalf was had ik mijn eerste gevecht voor het Nederlandse Open Kampioenschap. Ik won het toernooi en werd Nederlands Kampioen in de jeugdklassen. Het gevoel van winnen en succes was geweldig. Toen ik 15 jaar was wilde niemand meer tegen mij vechten, dus ging ik naar de senioren.''

''Normaal gezien in Nederland ga je pas op je 16e naar de senioren, nu is het op je 18e, maar toen ik 15 was had ik mijn eerste senioren gevecht,'' vervolgde Baars. ''Toen zei ik, 'Oke, nu wil ik kampioen worden bij de senioren.'''

Motivatie
Op 17-jarige leeftijd verloor Baars plotseling haar vader twee dagen nadat ze, onder toeziend oog van haar vader, de Europese titel won. Jojo verloor hierdoor kortstondig haar wil om te kickboksen, maar vecht nu om haar vader trots te maken.

''Toen dat gebeurde zei ik, 'Oke, ik wil niet meer vechten', ik wilde niet meer trainen en ging gewoon uit met mijn vrienden om plezier te maken. Ik weet zeker dat mijn vader niet een meid wilde zien die elke dag feest en bier en wijn drinkt. Ik weet zeker dat hij wilde dat ik bleef vechten omdat ik er erg goed in was, hij was heel trots op mij en keek elk gevecht die ik had.''

''Ik pakte mijn handschoenen weer op om de gym in te stappen en werkte heel hard om mijn vader trots te maken. Ik kan je vertellen, toentertijd, die titel betekende niets voor mij. Maar nu is het heel speciaal want het was het laatste gevecht die hij live zag. Nu kijkt hij elk gevecht vanuit de hemel.''

ONE Championship: Age of Dragons
Naast Baars zal ook de Nederlandse-Marokkaan Ilias Ennahachi zijn opwachting maken dit weekend. Hij verdedigt zijn ONE Kickboxing Flyweight titel voor de eerste keer. Plus de Nederlandse-Marokkaan Tarik Khbabez die strijd om de allereerste ONE Kickboxing Light Heavyweight titel. Het evenement is vanaf 10.00u (ochtend red.) gratis te volgen via de ONE Championship App of via hun YouTube pagina.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk