next event
search
UFC 244 dokter: 'Iemand gaat gewond raken en deze keer zal ik het zijn waarschijnlijk'Bron foto: Josh Hedges - Zuffa/LLC

UFC 244 dokter: 'Iemand gaat gewond raken en deze keer zal ik het zijn waarschijnlijk'

Nov 5, 2019 Dr. Nitin K. Sethi maakte de onpopulaire beslissing om de BMF-partij te stoppen en vreest nu voor zijn leven na meerdere bedreigingen.
Afgelopen weekend stond de Baddest Motherf*cker titel eindelijk op het spel. Een uiterst vermakelijke partij eindigde in een anticlimax wegens Dr. Nitin K. Sethi's beslissing om de partij te stoppen. Hierdoor werd Jorge Masvidal, die grotendeels van de partij domineerde, de BMF via een derde ronde TKO. Dr. Nitin K. Sethi vreest nu voor zijn leven.


Foto: Getty Images

Bedreigingen
Dr. Sethi laat in gesprek met MMA Fighting weten dat hij meerdere bedreigingen heeft ontvangen van MMA-'fans' en dat hij vreest voor zijn leven. De dokter geeft aan dat hij bekend is met Diaz en zijn vechtershart om ongeacht de situatie door te vechten.

''Ik ben een hele goede neuroloog en een hele goede dokter,'' aldus Dr. Sethi. ''Mij online uitschelden voor f*cking scum, bellen naar mijn kantoor om mijn medewerkers uit te schelden, mij bedreigen, ik vrees voor mijn gezondheid en veiligheid. Iemand gaat gewond raken en deze keer zal ik het zijn waarschijnlijk. Mensen realiseren zich niet waarover ze praten bij deze dingen, maar dat is de harde realiteit van deze sport.''

''Ik maakte een objectieve beslissing gebaseerd op mijn beoordeling van de vechter,'' vervolgde Dr. Sethi. ''Niet alleen de snee, maar de gehele beoordeling van de vechter en het gevecht zelf. Toen ik voelde dat ik niet de gezondheid en veiligheid van de vechter kon garanderen, moest ik een lastige beslissing maken. Het moment dat ik mijn objectiviteit verlies en mij laat beïnvloeden door de UFC, de fans en de media, dat is het moment dat ik mijn geloofwaardigheid kwijtraak. Ik moet objectief blijven en objectief gezien maak je een keus''

Goede keus
UFC-president Dana White was in eerste opzicht niet tevreden met de beslissing van Dr. Sethi. Tijdens de UFC 244 post fight persconferentie kwam White hierop terug nadat hij Diaz backstage zag.

''Deze dingen gebeuren nou eenmaal in deze sport,'' aldus White. ''Eerst was ik boos en zei ik ook, 'Ze stopte het Tyson Fury gevecht niet en die snee was erger etc.', Daarna liep ik backstage en zag ik Diaz. Zijn wenkbrauw was letterlijk naar beneden gevouwen over zijn oog en onder zijn oog had hij nog een grote snee. Hierdoor begon ik te denken dat het makkelijk is om te beoordelen vanaf je stoel, denkende dat het gevecht niet gestopt had moeten worden.''

''En de reden dat we van Diaz houden is omdat het een taaie gast is met doorzettingsvermogen,'' vervolgde White. ''Ik weet het niet, deze dingen gebeuren. Maar het zag er niet goed uit (zijn snee red.), het zag er niet goed uit.''
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk