next event
search
Yoel Romero moet eerst 'Nr. 1 contender' partij winnen voordat hij Israel Adesanya krijgtBron foto:

Yoel Romero moet eerst 'Nr. 1 contender' partij winnen voordat hij Israel Adesanya krijgt

Nov 6, 2019 Yoel Romero moet UFC Middleweight Kampioen Israel Adesanya nog even uit zijn hoofd zetten.
UFC Middleweight Kampioen Israel Adesanya moet nog even wachten voordat zijn uitdager bekend zal worden. Na het wegvallen van Paulo Costa is er geen duidelijke Nr. 1 titeluitdager. UFC-president Dana White liet weten dat Romero eerst een partij moet winnen voordat hij Adesanya mag uitdagen.

Borrachinha
De Braziliaanse Paulo 'Borrachinha' Costa staat volgens de dokter acht maanden aan de kant wegens een bicep operatie. Costa verwacht zelf eerder terug te zijn maar White rekent daar niet op. In gesprek met Adam Apple laat White weten wat de situatie nu is.

''Costa scheurde zijn bicep dus hij moest geopereerd worden,'' aldus White. Hij claimt dat hij sneller terug zal zijn maar dat is niet wat de dokter aan mij verteld, dus dat is niet waar. Adesanya wil het gevecht met Romero, hij wil Romero. Dus we zijn nu aan het discussiëren om Romero binnenkort een gevecht te geven en dan zal Adesanya vechten tegen de winnaar daarvan.''

Romero vs. ?
Dan blijft de hamvraag natuurlijk; Wie zal de Soldier of God uitdagen voor de Nr. 1 contender plek. Voormalig UFC Middleweight Kampioen Robert Whittaker cancelde onlangs zijn Speaking Tour/ Meet-and-Greet om weer te gaan trainen wegens een 'interessante kans'. Darren Till won zijn 185-debuut van Kevin Gastelum en komt de UFC Middleweight rankings binnen op de vijfde plek. Daarnaast heb je Jared Cannonier die momenteel de vierde plek bezit van de 185-rankings en sinds zijn Middleweight debuut iedereen verslaat via TKO.  Na onze mening zal één van deze drie de kans krijgen om te strijden tegen Romero.



REACTIES