next event
search
Dana White: 'Als Conor langs Cowboy komt dan krijgt hij een titelgevecht op 155'Bron foto:

Dana White: 'Als Conor langs Cowboy komt dan krijgt hij een titelgevecht op 155'

Dec 13, 2019 Conor McGregor heeft een titelgevecht voor het grijpen als hij Donald Cerrone weet te verslaan.
Voormalig UFC Feather - en Lightweight kampioen heeft zoals verwacht nog altijd UFC-president Dana White in zijn zak zitten. In een exclusief interview met ESPN-journalist Brett Okamoto laat White weten dat McGregor een Lightweight titelgevecht krijgt als hij zijn Welterweight gevecht met Donald 'Cowboy' Cerrone wint.

Titelgevecht
De laatste dagen kwam er steeds meer geluid in de wandelgangen dat McGregor wederom mag voordringen voor een Lightweight titelgevecht. Onder andere Justin Gaethje, die door vele gezien wordt als de rechtmatige uitdager voor de winnaar tussen UFC Lightweight Kampioen Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson, sprak zijn woede uit dat McGregor een 155- titelgevecht krijgt als op Welterweight vecht. White laat nu weten dat Conor inderdaad een titelgevecht krijgt als hij Cowboy verslaat.

''Kom op jongens, kijk naar wat Conor heeft gedaan over de afgelopen jaren'', aldus White. ''En dan verliest hij tegen Khabib, in een gevecht, weetje als je praat over kwaad bloed, dit is next level kwaad bloed. Gaethje was ook onderweg naar de top en we hebben Gaethje ook veel partijen aangeboden die hij niet aannam. Dus Conor is de volgende als hij Cowboy verslaat.''

Kansen verspreiden
White laat weten dat McGregor het gevecht op Welterweight wilde zodat hij opties openhoudt mocht hij geen Lightweight titelgevecht krijgen.

''100%, dit is een 155 pond gevecht waarvoor ze geen weight cut hoeven doen. Realistisch gezien, toen Conor zei dat hij dit gevecht op 170 wilde doen, toen hij zijn reden gaf dacht ik, 'Ja, daar zal Cowboy nooit tegenin gaan.', toch? Waarom zou je gewicht afvallen als ze dat allebei niet willen. Het andere ding waar Conor mee bezig is, dat als het niet zijn kant opvalt, dan heeft hij een 170 pond gevecht in de hand tegen (Jorge red.) Masvidal. Ik denk dat iedereen weet hoe ik daarover denk. Ik denk dat het een slecht idee is. Ik denk dat het een slecht idee is, maar Conor wordt boos als ik zeg dat het een slecht idee is.



REACTIES