next event
search
Hesdy Gerges: “Hey Rico! F*ck you!”Bron foto: ODC - Mixfight European Fight Network

Hesdy Gerges: “Hey Rico! F*ck you!”

Dec 22, 2019 Zaterdag 21 december vond het gevecht van dit decennium plaats in het GelreDome in Arnhem. Rico Verhoeven en Badr Hari troffen elkaar voor de 2e keer onder het toeziend oog van 31.000 bezoekers.

De 2 iconische zwaargewichten hadden unfinished business en zouden het deze avond uitvechten. Wat een goedmaker voor het vorige gevecht had moeten zijn, eindigde in een déjà vu. 

Anti-climax
Net zoals het vorige gevecht eindigde het weer in een anti-climax .Nu was het niet Badr z’n arm, maar vermoedelijk zijn enkel die ervoor zorgde dat hij in de 3e ronde moest opgeven. Na een achterwaartse trap zien we Hari naar de grond gaan en roept hij volgens Rico: ‘Mijn enkel! Mijn enkel!’ Toen wist Verhoeven dat het niet goed zat. Huilend van de pijn en teleurstelling werd Badr de ring uitgedragen. Niemand wil zo winnen geeft de wereldkampioen aan, die zijn belt behoudt nadat Hari niet meer verder kon vechten. Zowel beide vechters als Marshall Zelaznik hebben aangegeven dat er zeker een 3e Collision gaat komen. 

‘Hij is gewoon beter’
Tijdens de persconferentie geeft Verhoeven uitleg over de 2 keer 8-tellen die hij kreeg, hij liet zich meeslepen door zijn emoties. Midden in zijn uitleg wordt de kampioen onderbroken door Hesdy Gerges die achter in de ruimte staat. “Hij is gewoon beter”, schreeuwt Hesdy, met ‘hij’ bedoelt Gerges Badr. Verhoeven, die nog vol adrenaline is, moest eerst even kijken waar het geluid vandaan kwam. Als hij ziet dat Gerges degene is die het riep reageert hij fel. “Wat wil je dan? Je moet gewoon je mond houden! Anders moet je gewoon je handschoenen aantrekken en sla ik je ook gewoon de hele ring door.” 

‘Aandacht zoeker’
Dennis Krauweneel, trainer van Rico, wilt niet dat dit op deze manier uitgevochten wordt en zegt: “We hebben een partij erbij”. Maar daar is Verhoeven het niet mee eens, hij vind dit geen wedstrijd. Hij geeft aan dat hij Hesdy al 2 keer heeft verslagen en dat hij beter in een hoekje kan gaan zitten met zichzelf bezig zijn. “Alsjeblieft zeg aandacht zoeker”, gooit Rico er nog achteraan. Hij legt aan de aanwezige pers uit dat mensen altijd ‘mee willen eten’ wanneer het echt goed gaat, wanneer je bovenaan staat. “Maar je mag alleen mee eten als je de aller aller beste bent … Als je niet de aller beste bent moet je gewoon even aan de kant gaan en achteraan sluiten”, aldus de wereldkampioen.

‘Fuck you!’
Verhoeven vervolgt de persconferentie en beantwoord de rustig de vragen wanneer Gerges het toch niet kan laten om nog wat te roepen: “Hey Rico! Fuck you!” Zo liet de kampioen zich weer uit de tent lokken. “Kom dan vriend! Kom nu, kom nu! Ik sla je de hele vandaag nog vuile pannenkoek”, roept hij. “Als hij alles plat zou slaan dan zeg ik ‘oké dan heb je recht om te praten’. Maar omdat hij geen contract heeft, omdat hij niets te doen heeft, gaat hij MMA doen, wordt hij ook afgeslagen. Laat hem z’n mond houden!”

Names team Rico nodigt Krauweneel ‘meneer Gerges’ uit voor een nette en ‘cleane’ wedstrijd, mét bokshandschoenen en een scheidsrechter. Dus niet met de platte hand waar ‘wel eens over is gesproken’ want ‘daar doen wij niet aan’. Het is aan GLORY of ze Hesdy uitnodigen voor een partij en of Jamal Ben Saddik eerst een kans krijgt.

Bekijk hier de persconferentie met Rico Verhoeven na de partij terug, incl. het akkefietje met Hesdy Gerges.




REACTIES