next event
search
Hesdy Gerges: “Hey Rico! F*ck you!”Bron foto: ODC - Mixfight European Fight Network

Hesdy Gerges: “Hey Rico! F*ck you!”

Dec 22, 2019 Zaterdag 21 december vond het gevecht van dit decennium plaats in het GelreDome in Arnhem. Rico Verhoeven en Badr Hari troffen elkaar voor de 2e keer onder het toeziend oog van 31.000 bezoekers.

De 2 iconische zwaargewichten hadden unfinished business en zouden het deze avond uitvechten. Wat een goedmaker voor het vorige gevecht had moeten zijn, eindigde in een déjà vu. 

Anti-climax
Net zoals het vorige gevecht eindigde het weer in een anti-climax .Nu was het niet Badr z’n arm, maar vermoedelijk zijn enkel die ervoor zorgde dat hij in de 3e ronde moest opgeven. Na een achterwaartse trap zien we Hari naar de grond gaan en roept hij volgens Rico: ‘Mijn enkel! Mijn enkel!’ Toen wist Verhoeven dat het niet goed zat. Huilend van de pijn en teleurstelling werd Badr de ring uitgedragen. Niemand wil zo winnen geeft de wereldkampioen aan, die zijn belt behoudt nadat Hari niet meer verder kon vechten. Zowel beide vechters als Marshall Zelaznik hebben aangegeven dat er zeker een 3e Collision gaat komen. 

‘Hij is gewoon beter’
Tijdens de persconferentie geeft Verhoeven uitleg over de 2 keer 8-tellen die hij kreeg, hij liet zich meeslepen door zijn emoties. Midden in zijn uitleg wordt de kampioen onderbroken door Hesdy Gerges die achter in de ruimte staat. “Hij is gewoon beter”, schreeuwt Hesdy, met ‘hij’ bedoelt Gerges Badr. Verhoeven, die nog vol adrenaline is, moest eerst even kijken waar het geluid vandaan kwam. Als hij ziet dat Gerges degene is die het riep reageert hij fel. “Wat wil je dan? Je moet gewoon je mond houden! Anders moet je gewoon je handschoenen aantrekken en sla ik je ook gewoon de hele ring door.” 

‘Aandacht zoeker’
Dennis Krauweneel, trainer van Rico, wilt niet dat dit op deze manier uitgevochten wordt en zegt: “We hebben een partij erbij”. Maar daar is Verhoeven het niet mee eens, hij vind dit geen wedstrijd. Hij geeft aan dat hij Hesdy al 2 keer heeft verslagen en dat hij beter in een hoekje kan gaan zitten met zichzelf bezig zijn. “Alsjeblieft zeg aandacht zoeker”, gooit Rico er nog achteraan. Hij legt aan de aanwezige pers uit dat mensen altijd ‘mee willen eten’ wanneer het echt goed gaat, wanneer je bovenaan staat. “Maar je mag alleen mee eten als je de aller aller beste bent … Als je niet de aller beste bent moet je gewoon even aan de kant gaan en achteraan sluiten”, aldus de wereldkampioen.

‘Fuck you!’
Verhoeven vervolgt de persconferentie en beantwoord de rustig de vragen wanneer Gerges het toch niet kan laten om nog wat te roepen: “Hey Rico! Fuck you!” Zo liet de kampioen zich weer uit de tent lokken. “Kom dan vriend! Kom nu, kom nu! Ik sla je de hele vandaag nog vuile pannenkoek”, roept hij. “Als hij alles plat zou slaan dan zeg ik ‘oké dan heb je recht om te praten’. Maar omdat hij geen contract heeft, omdat hij niets te doen heeft, gaat hij MMA doen, wordt hij ook afgeslagen. Laat hem z’n mond houden!”

Names team Rico nodigt Krauweneel ‘meneer Gerges’ uit voor een nette en ‘cleane’ wedstrijd, mét bokshandschoenen en een scheidsrechter. Dus niet met de platte hand waar ‘wel eens over is gesproken’ want ‘daar doen wij niet aan’. Het is aan GLORY of ze Hesdy uitnodigen voor een partij en of Jamal Ben Saddik eerst een kans krijgt.

Bekijk hier de persconferentie met Rico Verhoeven na de partij terug, incl. het akkefietje met Hesdy Gerges.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk