next event
search
Naast een uitverkocht GelreDome trekt Glory ook volle woonkamersBron foto: Glory Kickboxing

Naast een uitverkocht GelreDome trekt Glory ook volle woonkamers

Dec 22, 2019 Bijna 3,5 miljoen kijkers aanschouwen Rico vs. Badr 2 vanaf de bank.
Alhoewel het Glory Zwaargewicht titelgevecht tussen kampioen Rico Verhoeven vs. Badr Hari eindigde in een anticlimax kunnen de kijkcijfers gezien worden als grote overwinning voor de vechtsport in Nederland. Vijf van de zes best bekeken programma's van gister keken naar Glory 74 en Collision 2. Met 3.491.000 kijkers zet het een record.



www.kijkonderzoek.nl

Succes
Glory Kickboxing kan terugkijken op een groot succes. Eerder liet de organisatie al weten dat de 31.000 aanwezige fans een record is voor de sport. Daarnaast werd Collision 2 genoemd als grootste titelgevecht in de geschiedenis van de sport en voor de Europese markt. Daarbij kan nu het kijkcijfer in succes Nederland toegevoegd worden. Het evenement werd in 180 landen uitgezonden en was daarnaast te volgen via UFC Fight Pass.

(C) Rico Verhoeven vs. Badr Hari | 3.491.000 kijkers
Luis Tavares vs. Stéphane Susperregui | 2.236.000 kijkers
Mohammed Jaraya vs. Massara Glunder | 1.714.000 kijkers
Zakaria Zouggary vs. Asa Ten Pow | 1.461.000 kijkers
(C) Alex Pereira vs. Ertugrul Bayrak | 1.121.000 kijkers

Reclame
Naast het kijkcijfersucces waren er ook negatieve reacties te horen. De TV-kijkers irriteerde zich aan de hoeveelheid reclame die op hun netvlies gezet werd. Daarnaast ging Veronica ook over naar reclame toen Verhoeven midden in zijn overwinningstoespraak zat en zijn belt ontving.



REACTIES