next event
search
Holly Holm vs Raquel Pennington 2 op UFC 246Bron foto:

Holly Holm vs Raquel Pennington 2 op UFC 246

Dec 3, 2019 Holly Holm treft Raquel Pennington voor een rematch op UFC 246.
Voormalig UFC Women's Bantamweight Kampioene Holly 'The Preacher's Daughter' Holm wordt opnieuw ingepland met Raquel 'Rocky' Pennington. Het wordt de derde keer dat ze op papier gebonden zijn om tegen elkaar te vechten, maar ze stonden pas één keer tegenover elkaar in de UFC-Octagon.

UFC 246
Het eerste Pay-Per-View evenement van 2020 staan in het teken van Conor McGregor vs. Donald Cerrone en zal plaatsvinden op 18 januari in Las Vegas. Holm heeft al een overwinning over Pennington op haar MMA-record staan.In 2015 wist The Preacher's Daughter een split decision over de streep te trekken op UFC 184. De rematch stond oorspronkelijk gepland voor UFC 243 in Australië, maar Holm moest zich gedwongen terug trekken wegens een hamstring blessure.

Vervolg
Sinds haar overwinning over Pennington was Holm betrokken bij maar liefst vijf titelgevechten. Holm beleefde een historische avond in Australië toen ze Ronda Rousey versloeg via een tweede ronde KO. Vier maanden later verloor ze de titel aan Miesha Tate. Ze verloor van Germaine de Randamie tijdens de inauguratie van de Women's Featherweight titel en ook een latere Featherweight titlegevecht tegen de toenmalig kampioene Cris Cyborg ging verloren. Tot slot verloor ze eerder dit jaar een UFC Women's Bantamweight titelgevecht van Champ Champ Amanda Nunes. Haar MMA-record sinds haar laatste partij tegen Pennington is 4-5.

Pennington herpakte zich sterk na haar verloren partij tegen Holm. Ze versloeg achtereenvolgens Jessica Andrade, Bethe Correia, Elizabeth Philips en Miesha Tate. Het leverde haar een titelgevecht op maar ze stond uiteindelijk 1,5 jaar aan de kant wegens een auto-ongeluk. Na haar revalidatie mocht ze alsnog vechten om de titel, maar verloor ze uiteindelijk in de vijfde ronde via TKO, van Amanda Nunes. Enkele maanden later trok ze ook aan het kortste eind tegen Germaine de Randamie. Tot slot versloeg ze Irene Aldana eerder dit jaar via een split decision. Haar MMA-record sinds haar laatste partij tegen Holm is 5-2..



REACTIES