next event
search
Rico vs. Badr eindigt wederom in anticlimaxBron foto: Glory Kickboxing

Rico vs. Badr eindigt wederom in anticlimax

Dec 21, 2019 Net als drie jaar geleden behoudt Glory Zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven zijn titel wegens een blessure aan de kant van Badr Hari.
Glory Zwaargewichtkampioen Rico 'King of Kickboxing' Verhoeven behoudt net als drie jaar geleden zijn titel wegens een blessure aan de kant van Badr 'Golden Boy' Hari. Waar het gevecht in de eerste confrontatie eindigde in de tweede ronde, sloeg het noodlot dit keer toe in de derde ronde.

Tegen de verwachting in begon Verhoeven agressief en ging hij een meermaals de stotenwisseling aan met Hari. De Golden Boy beschikt over een beter boksspel en wist hierdoor Verhoeven in zijn spelletje mee te slepen, met een knockdown als gevolg. Het was de eerste keer dat Verhoeven naar de grond werd geslagen in zijn Glory-carrière. 

The King of Kickboxing herpakte zich sterk in de tweede ronde en ging meer gebruik maken van trappen om Hari op afstand te houden. In tegenstelling tot de eerste ronde liet hij zich nu minder vaak verleiden om een stotenwisseling aan te gaan waardoor hij de ronde naar zich toe wist te trekken.

Blessure
Hari's agressiviteit wist Verhoeven andermaal te verrassen in de derde ronde. De Golden Boy wist met een high kick The King of Kickboxing voor de tweede keer naar de grond te krijgen. Hari voerde de druk op maar raakte uiteindelijk. net als drie jaar geleden, geblesseerd via een achterwaartse trap. De geëmotioneerde Hari werd na een sportief onderonsje met Verhoeven afgevoerd met een brancard. De officiële uitslag luidt: een derde ronde TKO overwinning via blessure.

Rico vs. Badr 3
COLLISION 2 werd gepromoot met de term Unfinished Business, maar ook na de tweede partij zijn de zaken nog steeds niet opgelost. Tijdens zijn post fight interview met Veronica laat Rico weten open te staan voor een derde partij, maar dan in de Johan Cruijff Arena.



REACTIES