next event
search
Rory MacDonald kiest voor Professional Fighters LeagueBron foto:

Rory MacDonald kiest voor Professional Fighters League

Dec 19, 2019 Professional Fighters League weten een grote slag te slaan door Rory MacDonald binnen te halen.
Voormalig Bellator Welterweight Kampioen Rory MacDonald heeft getekend bij de Professionals Fighters League. The Red King zal volgend jaar deelnemen aan het PFL Welterweight seizoen waarin gestreden wordt om de PFL-titel en $1.000.000. 

Carrière
Voor zijn UFC-tijdperk wist MacDonald de King of the Cage (KOTC red.) Lightweight titel te bemachtigen. Daarnaast won hij ook de Canadese KOTC Lightweight titel. Hij werd jaren gezien als een toekomstig UFC-kampioen en de natuurlijke troonopvolger van UFC-legende Georges St-Pierre. Uiteindelijk vocht The Red King dertien keer voor de UFC waarin hij negen keer de Octagon winnend verliet. In 2015 daagde hij toenmalig UFC Welterweight kampioen Robbie Lawler uit voor zijn titel. Lawler verdedigde zijn titel, in een iconisch gevecht, via een vijfde ronde TKO.

In 2017 maakte MacDonald de overstap naar Bellator MMA met als doel om een twee-divisie kampioen te worden.In zijn tweede gevecht versloeg de Canadees Bellator Welterweight Kampioen Douglas Lima via een unanimous decision. Met de 170-titel op zak maakte hij de stap omhoog om toenmalig Middleweight Kampioen Gegard Mousasi uit te dagen. Die bleek echter een aantal maatjes te groot. Zijn laatste drie Bellator partijen speelde af in de Bellator Welterweight World Grand Prix. In de finale verloor hij uiteindelijk zijn titel van Douglas Lima.





REACTIES