next event
search
Deiveson Figueiredo: 'Benavidez is niet echt een bedreiging voor mij'Bron foto:

Deiveson Figueiredo: 'Benavidez is niet echt een bedreiging voor mij'

Jan 7, 2020 Deiveson Figueiredo wil de UFC Flyweight titel claimen via knockout over Joseph Benavidez
Voormalig UFC Flyweight kampioen Henry Cejudo heeft zijn missie volbracht. De Flyweight divisie is gered en zal nu verder gaan zonder Triple C. Wegens inactiviteit en omdat zijn voorkeur op de Bantamweight divisie ligt is Cejudo gestript van zijn titel. Deiveson Figueiredo en Joseph Benavidez zullen strijden om de vacante titel.

Geen bedreiging
Figueiredo laat in gesprek met het Braziliaanse AG Fight weten dat Benavidez geen bedreiging is voor hem. Deus Da Guerra laat weten dat Benavidez voor de takedown zal gaan maar dat hij Joey Two Times knockout zal slaan.

''Benavidez loopt al een tijdje mee, ik weet zeker dat hij al een beetje versleten is'', aldus Figueiredo. ''Hij heeft twee keer voor de titel gevochten en verloor ze allebei. Ik kom op volle snelheid. Ik heb iedereen aangepakt die ze voor mij hebben neergezet, ik weet zeker dat het niet anders zal zijn tegen Benavidez. Hij is niet echt een bedreiging voor mij. Hij zal niet willen stoten met mij dus zal hij zijn worstelgame gebruiken. Ik zal zijn takedown blokkeren en harde stoten uitdelen. Mijn doel is om hem knockout te slaan, ik wil de titel duidelijk winnen.''

Doseren
Voor Deus Da Guerra wordt dit zijn eerste vijf rondes gevecht. De altijd agressieve Figueiredo laat weten dat hij zijn cardio wat gaat doseren in het gevecht en uiteindelijk zal eindigen met een knal.

''Ik moet iets voorzichtiger zijn omdat het gevecht vijf rondes duurt, maar ik zal niet minder agressief zijn. Ik vecht zoals ik altijd doe. Hij verwacht dat van mij dus ik zal het iets voorzichtiger doen omdat het een titelgevecht is, maar mijn doel is om hem knockout te slaan. Ik controleer mijn cardio in de eerste rondes, maar ik kom voor de kill in de laatste rondes.''

UFC Fight Night 169
Het titelgevecht zal plaatsvinden in Norfolk, Virginia en zal haar deuren openen in de Chartway Arena. Figueiredo vs. Benavidez zal het Main Event zijn en staat gepland voor 29 februari.




REACTIES