next event
search
Maycee Barber lange tijd aan de kant wegens gescheurde kruisbandBron foto: USA Today Sports

Maycee Barber lange tijd aan de kant wegens gescheurde kruisband

Jan 20, 2020 The Future is even niet zo bright voor Maycee Barber.
Maycee 'The Future' Barber wordt gezien als kanshebber om de jongste UFC-kampioen ooit te worden. De 21-jarige Barber wil het record van UFC Light Heavyweight Jon Jones verbreken. Bones was 23 jaar oud toen hij Mauricio Rua onttroonde als kampioen. Na een verliespartij en een gescheurde kruisband lijkt het record verder weg dan ooit. Doorgaans duurt het negen á twaalf maanden om volledig te herstellen van een dergelijke blessure.

Afgelopen weekend stapte de destijds nog ongeslagen Barber de UFC-octagon in met Roxanne 'The Happy Warrior' Modafferi. The Happy Warrior was de grootste underdog op de kaart en wist alles en iedereen te verrassen door Barber te verslaan. Een gescheurde kruisband in de openingsseconde van de partij gooide roet in het eten voor The Future.

10 seconden
Haar vader Bucky Barber liet weten dat het waarschijnlijk al gelijk mis ging binnen de eerste 10 seconden. The Future verstapte zich op Modafferi waarna ze iets voelde knappe in haar knie.

''We denken dat het in de eerste 10 seconden gebeurde'', aldus Bucky Barber. ''Ze stapte op Roxanne's voet terwijl ze achteruit liep en voelde iets knappe. Je kunt zien dat de knie het begeeft aan de zijkant. Ze ging weer vooruit en probeerde zich er doorheen te vechten maar ik zag dat ze anders bewoog.''

''Probeer maar eens 14.50 seconden te vechten met een gescheurde ACL'', liet Maycee weten via sociale media.

Sportief
Modafferi wordt gezien als een van de aardigste MMA-atleten in de business. The Happy Warrior deed twee keer mee aan The Ultimate Fighter, waarin ze de MMA-wereld voor zich won met haar karakterVele verbaasde zich waarom Modafferi ervoor koos om door te gaan met grappling in plaats van Barber op haar geblesseerde been te laten staan en het been aan te vallen. Via sociale media liet Modafferi weten dat ze Barber niet nog meer wilde blesseren.

''Ik wist dat ze een of andere blessure had aan haar gewrichtsband. Daar had ik voordeel uit kunnen halen maar ik wilde het niet erger blesseren'', aldus Modafferi.




REACTIES