next event
search
White over Paulo Costa: 'Hij moet nu niet zo trainen'Bron foto:

White over Paulo Costa: 'Hij moet nu niet zo trainen'

Jan 23, 2020 Dana White wil dat Paulo Costa gas terugneemt en focust op herstel.
UFC-president Dana White is niet te spreken over Paulo 'Borrachinha' Costa's trainingsschema. De ongeslagen Borrachinha onderging eind vorig jaar een operatie aan zijn bicep, maar is nu alweer vol aan het trainen. Nu UFC Middleweight kampioen Israel Adesanya zijn titel verdedigt tegen Yoel Romero wil White dat Costa wat gas terugneemt.

UFC 248 had het podium moeten zijn waar Costa zijn titelgevecht kreeg met Adesanya. Twee ongeslagen vechters die strijden om het UFC-goud. Een bicep operatie gooide echter roet in het eten. De Soldier of God krijgt, na twee verliespartijen, alsnog de kans om zich in de geschiedenis boeken te schrijven. Iets waar Costa niet mee eens was.

Haast
Tijdens een UFC 246 post fight persconferentie laat White weten dat Costa's buurt er nog aankomt.  Hij laat weten dat Borrachinha zich moet focussen op zijn herstel en dat hij de volgende titelkans krijgt.

''Costa heeft veel te veel haast'', aldus White. ''We keken onlangs naar zijn Instagram en hij traint alsof hij zich voorbereidt voor een gevecht. Dat moet je niet doen als je net geopereerd bent en nu hoor ik dat hij klaar is voor juni.''

''Hij moet nu niet zo trainen. Weet je wat er gebeurt als je dat doet? Dan raak je weer geblesseerd. Hij moet op de rem trappen en gas terugnemen, zorgen dat hij 100% fit is en niet weer geblesseerd raakt. Dan kunnen we daarna het gevecht doen, na Adesanya vs. Romero.''




REACTIES