next event
search
Jon Jones: 'Ik heb nog vele jaren te gaan in de Light Heavyweight divisie'Bron foto:

Jon Jones: 'Ik heb nog vele jaren te gaan in de Light Heavyweight divisie'

Feb 6, 2020 Jon Jones is niet van plan om de UFC Light Heavyweight divisie achter zich te laten maar is bereidt om te luisteren naar de fans.
UFC Light Heavyweight kampioen Jon Jones verdedigt dit weekend zijn titel tegen de ongeslagen Dominick Reyes. Jones zal voor de elfde keer zijn titel op het spel zetten waardoor hij zijn eigen record scherper zet. Alhoewel er veel geruchten zijn over een move naar Heavyweight laat Bones weten dat hij de LHW divisie nog lang niet zal verlaten.

Gister stond het UFC 247 Athlete Panel op het programma waar UFC-kampioenen Jon Jones en Valentina Shevchenko, Derrick Lewis, Ilir Latifi en titeluitdagers Dominick Reyes en Katlyn Chookagain in twee groepen aanwezig waren. Hier beantwoordde Jones onder andere vragen over zijn move naar Heavyweight.

LHW > HW
Er wordt al een tijd gespeculeerd over een mogelijk overstap naar de Heavyweight divisie voor Jones. Tijdens de UFC 247 Athlete Panel laat Jones weten dat hij geen reden ziet om een succesvolle formule te onderbreken en verwacht dat er altijd wel een nieuwe uitdager zal opstaan.

''Aan het einde van de dag, als het niet kapot is dan hoef je het ook niet te repareren'', aldus Jones. ''Er gaat zoveel goed voor mij in de Light Heavyweight divisie. Ik voel dat er altijd wel een goede contender doorkomt zolang deze gasten in zichzelf blijven geloven en als ze goede prestaties willen neerzetten. Het word mijn baan om hier te blijven en hun dromen te verpesten. Ik heb nog vele jaren te gaan in de Light Heavyweight divisie, maar ik ben ook enthousiast om mezelf uit te dagen.''

Fans
Jones voegde daarnaast aan toe dat hij de fans graag wil geven waar ze om vragen en als dat betekent dat hij op heavyweight moet vechten, dan zal hij dat gaan doen.

''Aan het einde van de dag gaat het om de gevechten. Het gaat over om de fans te geven wat ze willen. Niet zoals binnen het boksen waar gevechten soms te lang op zich laten wachten. (Floyd red.) Mayweather vs. (Manny red.) Pacquaio bijvoorbeeld, daar hebben we veel te lang op moeten wachten. Ik wil de fans geven wat ze willen, wanneer ze het willen. Als jullie willen dat ik naar de Heavyweight divisie ga dan zal de UFC dat wel willen regelen.''

UFC 247: Jones vs. Reyes, 8 februari 2020, Toyota Center, Houston, Amerika

Main Card
(C) Jon Jones vs. Dominick Reyes | UFC Light Heavyweight titelgevecht
(C) Valentina Shevchenko vs. Katlyn Chookagain | UFC Women's Flyweight titelgevecht
Justin Tafa vs. Juan Adams | Heavyweight
Dan Ige vs. Mirsad Bektic | Featherweight
Derrick Lewis vs. Ilir Latifi | Heavyweight

Preliminary Card
Trevin Giles vs. Antonio Arroyo | Middleweight
Andrea Lee vs. Lauren Murphy | Women's Flyweight
Alex Morono vs. Kalinn Williams | Welterweight
Miles Johns vs. Mario Bautista | Bantamweight

Early Priliminary Card
Domingo Pilarte vs. Journey Newson | Bantamweight
Andre Ewell vs. Jonathan Martinez | Bantamweight
Austin Lingo vs. Youssef Zalal | Featherweight




REACTIES