next event
search
Khabib Nurmagomedov: 'Mensen willen gewoon een grote drama show zien'Bron foto:

Khabib Nurmagomedov: 'Mensen willen gewoon een grote drama show zien'

Feb 27, 2020 Khabib Nurmagomedov kiest legacy boven rematch met Conor McGregor waar groot geld en drama inzit. De Notorious moet eerst aan zijn eisen voldoen.
UFC Lightweight kampioen Khabib 'The Eagle' Nurmagomedov verdedigt op 18 april tegen Tony 'El Cucuy' Ferguson op UFC 249. Nurmagomedov sprak zich onlangs uit over Conor 'Notorious' McGregor en over de fans die alleen maar een drama show willen zien in plaats van echte titeluitdagers.

De rivaliteit tussen The Eagle en de Notorious is wereldwijd bekend. Van het aanvallen van de vechtersbus tot het uit de kooi springen om Dillon Danis aan te vallen. Het meest succesvolle UFC-event gaat hand in hand met een flinke drama show en daar houdt Nurmagomedov niet van. The Eagle focust zich liever op echte titeluitdagers in plaats van McGregor die een makkelijke weg kiest.

Makkelijk
In gesprek met TMZ Sports laat Nurmagomedov weten dat McGregor koos voor de makkelijke weg om terug te keren tegen Donald 'Cowboy' Cerrone. De UFC Lightweight kampioen geeft aan dat McGregor eerst tegen sterke tegenstanders moet vechten op lightweight voordat hij aanspraak mag maken op een titelgevecht.

''Cowboy verliest altijd zijn Main Event partijen, altijd'', aldus Nurmagomedov. ''Ik kan me niet herinneren wanneer hij toen won. In zijn laatste 10 partijen verloor hij volgens mij zes à zeven partijen. Hij is momenteel geen high-level light - of welterweight. Natuurlijk heeft hij een grote naam, maar hij is klaar.''

''Conor koos een hele goede tegenstander. Nu komt hij terug en verslaat hij Cowboy, die veel verloor en iedereen praat nu van, 'Okay, Conor is terug', Nee, hij moet tegen sterke tegenstanders vechten zoals Justin Gaethje of zoiets. Hij moet terugkeren naar de lightweight divisie. Dat is mijn mening.''

Drama show
Nurmagomedov laat weten dat een rematch met McGregor goed zal zijn voor het geld, drama en het entertainment aspect, maar dat hij McGregor niet ziet als een echte lightweight titeluitdager.

''Ik denk dat mensen gewoon willen dat wij verder gaan waar het vorige keer eindigde. Ze willen gewoon een drama show zien. Als je mensen vraagt, 'Jongens, wat denken jullie, wie gaat er winnen?', 99% zegt dan, 'Khabib, net zoals de eerste keer', Mensen willen gewoon een grote drama show zien voor dit gevecht.''

''Als we over geld praten, dan is dit (rematch red.) goed. Als we praten over drama, dan is dit goed. Als we praten over echte lightweight titeluitdagers of een echte lightweight titelgevecht, dan is dit niet goed. Dit is geen echte titelgevecht. Maar als we praten over geld en drama, dan is dit natuurlijk goed. Maar ik ben hier voor mijn legacy. Ik moet sterke tegenstanders als Dustin Poirier, Al Iaquinta en andere gasten verslaan. Nu is het Tony Ferguson. Ik moet ze allemaal verslaan, de echte uitdagers, niet de neppe uitdagers.''

Persconferentie
The Eagle en El Cucuy zullen elkaar op 6 maart voor de zoveelste keer ontmoeten tijdens een UFC persconferentie. Laten we hopen dat de MMA-goden de partij nu wel laat gebeuren!




REACTIES