next event
search
Langverwachte Doumbé vs Groenhart 3 eindelijk bekend gemaaktBron foto:

Langverwachte Doumbé vs Groenhart 3 eindelijk bekend gemaakt

Feb 6, 2020 Het langverwachte wereldtitelgevecht tussen Cédric Doumbé en Murthel Groenhart zal eindelijk plaatsvinden!

Aartsrivalen Cédric ‘The Best’ Doumbé en Murthel ‘The Predator’ Groenhart staan voor de 3e keer tegenover elkaar tijdens GLORY 76 in Antwerpen. Wereldkampioen weltergewicht Doumbé verdedigt zijn titel tegen interim-kampioen Groenhart op zaterdag 28 maart. 

Het staat nu 1-1 tussen de 2 weltergewichten, ze hebben 2 keer elkaar in de ring getroffen en beide wisten ze een keer te winnen.  

Stangen
In oktober 2019 stond er ook al een wereldtitelgevecht tussen de 2 kemphanen gepland tijdens GLORY 70 in Lyon. Cédric liet via Facebook weten zich destijds terug te moeten trekken om een blessure aan zijn elleboog . De Fransman liet het moment niet voorbij gaan om Murthel toch nog even te stangen. Iets wat beide vechters steeds via sociale media bij elkaar doen. Mede daarom is dit langverwachte gevecht ook zo beladen. 

Rivaliteit
De intense persoonlijke en professionele rivaliteit tussen ‘The Best’ en ‘The Predator’ is voelbaar. De winnaar van deze ‘clash’ zal als onbetwiste GLORY-wereldkampioen weltergewicht naar huis gaan en mag zich, volgens Marshall Zelaznik, ‘de beste vechter ter wereld in deze divisie’ noemen. Beide heren willen natuurlijk de onbetwiste kampioen worden, de rivaliteit zal in de ring explosief overlopen op zaterdag 28 maart.

‘The Goliath’
Dit is het 1e gevecht dat GLORY bekend heeft gemaakt voor het evenement in Antwerpen, natuurlijk zullen er meer volgen. In januari vertelde Jamal ‘The Goliath’ Ben Saddik aan ons dat hij ‘binnen enkele weken’ weer in de ring zal staan. Het lijkt geen vreemde zet om ‘The Goliath’ in zijn thuishaven te laten vechten. Vooralsnog is er nog niks bevestigd door GLORY en zijn management.

Kaarten voor GLORY 76 Antwerp zijn vanaf donderdag 13 februari om 10:00 uur te koop via glorykickboxing.com




REACTIES