next event
search
Melvin van Suijdam accepteert uitdaging Losene KeitaBron foto: Rick Janssen

Melvin van Suijdam accepteert uitdaging Losene Keita

Feb 17, 2020 WFL MMA 4 vond zondag 16 februari plaats in Hoofddorp en tevens de langverwachte partij tussen Melvin van Suijdam en Mehdad Kavand.

Het was een zondag vol spektakel tijdens WFL MMA 4 in Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Bezoekers uit heel Nederland hebben naar de gretige vechters kunnen kijken.

14K
Niet alleen de aanwezigen konden genieten van de MMA-partijen, maar ook kijkers over de hele wereld. WFL zorgde voor een live-stream op YouTube waar inmiddels meer dan 14 duizend mensen naar hebben gekeken. Goed nieuws voor gevestigde en nieuwe talenten die deze dag gestreden hebben. Gemist? Het hele evenement staat nog steeds op YouTube.

Krachtige vechter
Toch is zo’n live-stream wel wat anders dan aanwezig zijn. Een van de bezoekers, Mark Clay, zegt een geweldige avond te hebben gehad. “Mooie gevechten en echt op mooi niveau. Alle vechters gingen de strijd echt aan”, vertelt Mark. Vooral Tarek Mousa heeft indruk op hem gemaakt. “Hij won de 1e ronde op knock-out met een head kick. Krachtige vechter die er vol voor ging.”


Bron foto: Rick Janssen (Tarik Mousa (r) vs Mark Twaalfhoven (b))

Ook Shannen van der Poel heeft het naar haar zin gehad. “Het was een super leuk evenement! Met mooie wedstrijden,” vertelt ze. “Ik ging voor Tygo en Arman, omdat ik hen persoonlijk ken. Ik vond Arman zijn partij erg goed en die Rick van Riet heeft ook echt een knal partij neergezet.”

Overwinning
Een van die mooie partijen van niveau was die van de Belgische Losene Keita. Hij versloeg de grapplerTayron Chavarro in de 1e ronde. Losene liet zijn snoeiharde stoten lopen waar Tayron geen antwoord op had. De scheidsrechter blies de partij af, waardoor het gevecht niet langer dan een minuut duurde. Zo ging Keita de kooi uit met een mooie overwinning in zijn zak. 

Uitdaging
Daar bovenop werd ook nog de kersverse weltergewichtkampioen uitgedaagd. Melvin van Suijdam had net Mehdad Kavand verslagen door opgave in de 2e ronde en was zo de nieuwe weltergewicht titelhouder. Hoe lang hij deze titel gaat behouden is nog maar de vraag, want Keita heeft zijn zinnen erop gezet.

Nadat de Belg Melvin had gefeliciteerd met zijn titel, pakte hij het moment om Melvin uit te dagen. De nieuwe weltergewichtkampioen accepteerde deze direct. Of dit gevecht in de fightweekend in juni gaat plaatsvinden is nog niet bekend. 




REACTIES