next event
search
Royce Gracie: Bron foto:

Royce Gracie: "Winning or losing, if Melvin shows up it will be a fight" (video)

Feb 22, 2020 Wij spraken met MMA-legende Royce Gracie over onder andere een mogelijk Bellator event in Nederland, Gegard Mousasi en Melvin Manhoef.
Royce Gracie is één van de grondleggers van het MMA en wordt samen met zijn familie geprezen voor wat ze voor de sport betekent hebben en nog steeds doen. Begin jaren 90 was het zijn familie die wilde kijken welke vechtsport het best was. Wij spraken hem gister na de Bellator Dublin weigh-ins waarin hij onder andere sprak over Gegard Mousasi, Melvin Manhoef en de groei van MMA.

Sterke vechter 
Gracie is onder de indruk van de Nederlandse vechtschool en laat weten dat Nederland veel sterkte vechters produceert, waaronder voormalig Bellator Middlewieght kampioen Gegard Mousasi en Melvin Manhoef.

''Man, Mousasi is een hele sterke vechter'', aldus Gracie. ''Hij draait al een tijdje mee, hij weet waar hij mee bezig is... Ik bedoel Nederland produceert heel veel sterke vechters. Niet alleen Gegard, maar ook Melvin, ze komen van een vechtachtergrond. Ze doen heel veel Muay Thai en kickboksen en ze doen nu ook al een tijdje grappling. Dus ze zijn heel sterk.''

Manhoef
De MMA-legende blikt nog even terug op Manhoef als vechter en laat weten dat het altijd een spannend gevecht is als Manhoef komt opdagen voor een gevecht.

''Poeh, Melvin heeft tegen iedereen gevochten'', aldus Gracie. ''Winst of verlies, als Melvin komt opdagen dan zal het een gevecht worden haha. Hij heeft wat gewonnen en wat verloren, hey, ik heb ook verloren, je moet leren hoe je moet verliezen. Maar met Melvin is het zeker geen saai gevecht, zeker geen saaie avond. Als hij komt opdagen dan wordt het een spannend gevecht.''

Brazilian Jiu-Jitsu
De Gracie familie wilde aan de wereld laten zien dat BJJ de beste vechtstijl was om te meesteren. Tijdens UFC 1 begon hij aan zijn quest om de vechtsportwereld te overtuigen van zijn stijl. Vandaag de dag ziet hij BJJ als de stijl die alle andere stijlen met elkaar verbindt binnen MMA.



REACTIES