next event
search
Tyson Fury: 'Als Deontay geen rematch wil, dan kom maar op AJ'Bron foto: Sky Sports

Tyson Fury: 'Als Deontay geen rematch wil, dan kom maar op AJ'

Feb 24, 2020 Deontay Wilder kan via een contractuele rematch clausule een derde confrontatie claimen. Zo niet, dan is Tyson Fury klaar voor Anthony Joshua.
Kersverse WBC (World Boxing Council red.) Heavyweight wereldkampioen Tyson Fury heeft zijn eerste van twee veel aangevraagde bokspartijen afgestreept. Afgelopen weekend rekende de Gypsy King af met de knockout specialist Deontay Wilder. Nu ligt de rode loper uit naar een groots Brits onderonsje met WBA (World Boxing Association red.), IBF (International Boxing Federation red.), IBO (International Boxing Organization red.) en WBO (World Boxing Organization red.) Heavyweight wereldkampioen Anthony Joshua

De afgelopen jaren wordt er vooral gesproken over de heavyweight driehoek Fury, Wilder en Joshua, maar tot een gevecht kwam het destijds nooit. Nu hebben Fury en Wilder inmiddels twee keer de ring met elkaar gedeeld waarin The Bronze Bomber zijn ongeslagen status en titel verloor.  AJ verloor tussendoor al zijn titels aan Andy Ruiz Jr. maar won ze ook weer allemaal terug. Een mega event in Wembley Stadium, met een capaciteit van 90.000 plaatsen, lijkt dan het meest voor de hand liggend, maar het is afwachten of Wilder zijn rematch clausule activeert.

Clausule
Wilder heeft een clausule in zijn contract om een rematch te claimen. Fury wil dan ook niet te veel praten over een gevecht met Joshua tijdens de post fight persconferentie. 

''Hij heeft een rematch clausule in zijn contract maar hij heeft pas net verloren en ik heb pas net gewonnen. Ik concentreer me nu niet op andere vechters, wie geeft daar nu iets om. Laat mij genieten van mijn moment.'' Laat Fury aan IFL TV weten.

''Niemand moet mij iets vragen over Joshua want hij kon hier vanavond zijn, maar hij koos ervoor om het niet te doen. Ik nam de kans, ik kwam hier naartoe en ik veroverde Amerika. Ik ga nu genieten van mijn oorlogsbuit. Als Deontay geen rematch wil, dan kom maar op AJ. Ik versloeg Wladimir Klitschko in Duitsland, ik versloeg Deontay Wilder in Los Angeles en kwam terug om het over te doen in Las Vegas. Ik ben de nummer 1 van de wereld.''

AJ vs. Gypsy King
Joshua's promotor Eddie Hearn liet in gesprek met Sky Sports liet weten dat niemand zit te wachten op een derde gevecht tussen Fury en Wilder. Hearn wil gelijk overgaan op Joshua vs Fury.

''Fury was briljant'', aldus Hearn. ''De tactiek van zijn trainers Steward en Andy Lee was perfect. Als het aan mij ligt, dan moeten we gelijk AJ vs Fury doen. Niemand wil een derde gevecht zien tussen Fury en Wilder.''

Geschiedenis
Fury schreef gister geschiedenis door als eerste Heavyweight bokser alle grote bokstitels op zijn naam te hebben gezet. Als het daadwerkelijk komt tot een confrontatie tussen Joshua vs Fury dan zal de winnaar daarvan de eerste Heavyweight bokser zijn die alle grote titel tegelijkertijd in zijn bezit heeft.




REACTIES