next event
search
Albert Kraus neemt dit weekend afscheid!Bron foto: Rick Janssen

Albert Kraus neemt dit weekend afscheid!

Mar 9, 2020 Albert Kraus vecht dit weekend zijn afscheidspartij tijdens Battle Events in de Hanzehal, Zutphen.


Op zaterdag 14 maart gaat Battle Events, georganiseerd door ringspeaker Tom Wesselink, plaatsvinden in Zutphen. Battle Events komt steeds weer met een interessant programma, zo nu ook met het afscheid van een grote naam in de vechtsportwereld.

Zutphen
Zutphen was voorheen altijd het podium voor de legendarische Beast of the East evenementen. In de Hanzehal hebben menig bekende vechters gestaan zoals Nieky Holzken, Alviar Lima, Gago Drago, Dion Staring, Faldir Chahbari en Clyde Petres om maar een paar te noemen. Ook zette menig jonge vechters hier grote stappen naar een succesvol carrière bijvoorbeeld: Ilias Bulaid, Zakaria Tijarti, Ilias Ennahachi en Hubert Geven.

Afscheid
Voor Albert Kraus is het ook niet de 1e keer dat hij in Zutphen vecht. Zo verloor hij een keer in 2008 van Faldir Chahbari en won daarna in 2009 van Warren Stevelmans, beide in de Hanzehal. Op zaterdag 14 maart keert hij terug naar Zutphen om een punt achter zijn kickbokscarrière in Nederland te zetten. Maar helemaal stoppen met vechten is de 39-jarige vechter niet van plan. “Ik blijf nog wel eventjes boksen was de bedoeling”, vertelt Kraus. “Ik wil sowieso nog een paar wedstrijdjes boksen. Daar ben ik een rijke nieuweling in, kom ik eigenlijk net kijken.” 

Het afscheid geldt eigenlijk voornamelijk voor Nederland. “Sowieso zou ik nog wel eens in Japan willen vechten, misschien ook andere landen waar ik veel ben geweest zoals China”, zegt Albert. “Kijk ik heb 135 wedstrijden gevochten, waarvan misschien maximaal 20 in Nederland en misschien wel 60 á 70 in Japan. Dat is toch meer mijn thuisland op het gebied van kickboksen dan Nederland, die hoort er eigenlijk wel bij.”

Fransman
Voor nu zijn de ogen gericht op de partij van aanstaande zaterdag in Zutphen. Kraus zou eerst tegen William Diender vechten. De laatste keer dat de 2 elkaar troffen was het echt een knalpartij. Door omstandigheden is deze match niet meer mogelijk en heeft Battle Events een andere tegenstander moeten zoeken. Fransman Madické Kamara is de gelukkige en mag het opnemen tegen Albert.

De 34-jarige vechter heeft in 2016 gevochten tegen Tayfun Ozcan tijdens Enfusion in Eindhoven. Kamara heeft toen verloren van Ozcan door opgave in de 2e ronde. In juni 2017 werd Madické geplaatst op de kaart van GLORY 42 in Parijs. Hij wist deze partij te winnen op punten, maar is verder niet meer in actie gekomen bij GLORY. 

Wil jij de laatste partij van Kraus in Nederland niet missen? Koop dan nog gauw tickets! Kaarten voor Battle Events in Zutphen a.s. zaterdag zijn te koop via Battleevents.com
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk