next event
search
Albert Kraus neemt dit weekend afscheid!Bron foto: Rick Janssen

Albert Kraus neemt dit weekend afscheid!

Mar 9, 2020 Albert Kraus vecht dit weekend zijn afscheidspartij tijdens Battle Events in de Hanzehal, Zutphen.


Op zaterdag 14 maart gaat Battle Events, georganiseerd door ringspeaker Tom Wesselink, plaatsvinden in Zutphen. Battle Events komt steeds weer met een interessant programma, zo nu ook met het afscheid van een grote naam in de vechtsportwereld.

Zutphen
Zutphen was voorheen altijd het podium voor de legendarische Beast of the East evenementen. In de Hanzehal hebben menig bekende vechters gestaan zoals Nieky Holzken, Alviar Lima, Gago Drago, Dion Staring, Faldir Chahbari en Clyde Petres om maar een paar te noemen. Ook zette menig jonge vechters hier grote stappen naar een succesvol carrière bijvoorbeeld: Ilias Bulaid, Zakaria Tijarti, Ilias Ennahachi en Hubert Geven.

Afscheid
Voor Albert Kraus is het ook niet de 1e keer dat hij in Zutphen vecht. Zo verloor hij een keer in 2008 van Faldir Chahbari en won daarna in 2009 van Warren Stevelmans, beide in de Hanzehal. Op zaterdag 14 maart keert hij terug naar Zutphen om een punt achter zijn kickbokscarrière in Nederland te zetten. Maar helemaal stoppen met vechten is de 39-jarige vechter niet van plan. “Ik blijf nog wel eventjes boksen was de bedoeling”, vertelt Kraus. “Ik wil sowieso nog een paar wedstrijdjes boksen. Daar ben ik een rijke nieuweling in, kom ik eigenlijk net kijken.” 

Het afscheid geldt eigenlijk voornamelijk voor Nederland. “Sowieso zou ik nog wel eens in Japan willen vechten, misschien ook andere landen waar ik veel ben geweest zoals China”, zegt Albert. “Kijk ik heb 135 wedstrijden gevochten, waarvan misschien maximaal 20 in Nederland en misschien wel 60 á 70 in Japan. Dat is toch meer mijn thuisland op het gebied van kickboksen dan Nederland, die hoort er eigenlijk wel bij.”

Fransman
Voor nu zijn de ogen gericht op de partij van aanstaande zaterdag in Zutphen. Kraus zou eerst tegen William Diender vechten. De laatste keer dat de 2 elkaar troffen was het echt een knalpartij. Door omstandigheden is deze match niet meer mogelijk en heeft Battle Events een andere tegenstander moeten zoeken. Fransman Madické Kamara is de gelukkige en mag het opnemen tegen Albert.

De 34-jarige vechter heeft in 2016 gevochten tegen Tayfun Ozcan tijdens Enfusion in Eindhoven. Kamara heeft toen verloren van Ozcan door opgave in de 2e ronde. In juni 2017 werd Madické geplaatst op de kaart van GLORY 42 in Parijs. Hij wist deze partij te winnen op punten, maar is verder niet meer in actie gekomen bij GLORY. 

Wil jij de laatste partij van Kraus in Nederland niet missen? Koop dan nog gauw tickets! Kaarten voor Battle Events in Zutphen a.s. zaterdag zijn te koop via Battleevents.com




REACTIES