next event
search
Cindy Dandois tekent bij Professional Fighters LeagueBron foto:

Cindy Dandois tekent bij Professional Fighters League

Mar 11, 2020 De Belgische Cindy Dandois opent de jacht op $1.000.000 en de PFL Women's Lightweight titel.
De Belgische Cindy 'Battlecat' Dandois gaat zich toevoegen bij de Professional Fighters League Women's Lightweight divisie. PFL kondigde gister een aantal nieuwe atleten aan voor het derde seizoen. Andere aangekondigde vechters zijn de UFC-veteranen Justin Willis en Olivier Aubin-Mercier. Eerder werd al oud-Bellator Welterweight kampioen Rory MacDonald aangekondigd.

Dandois
Battlecat is een bekend gezicht binnen de WMMA-scene en vocht onder andere voor de UFC, Bellator MMA, Rizin FF en Invicta FC. De Belgische heeft overwinningen over Marloes Coenen en Megan Anderson op haar MMA-record staan. De PFL Women's Lightweight divisie werd vorig jaar geïntroduceerd om tweevoudig Olympisch goud winnares Kayla Harrison een divisie te geven. Harrison won uiteindelijk het eerste seizoen. Dandois opent de jacht op de PFL Women's Lightweight titel en een prijzenpot van $1.000.000.

Opzet
Het seizoen bestaat uit zes gewichtsklassen die bestaan uit ongeveer twaalf atleten. Het reguliere seizoen zal gedraaid worden over zes evenementen. Hierna volgen drie play-offs evenementen en uiteindelijk de finales op 31 december. De acht hoogst geplaatste atleten gaan door naar de kwart finales, de vrouwen divisie zal doorgaan naar de halve finales. 

PFL Women's Lightweight divisie | Kayla Harrison (huidige kampioene red.)
PFL Featherweight divisie |  Lance Palmer (tweevoudig PFL-winnaar red.)
PFL Lightweight divisie | Natan Schulte (tweevoudig PFL-winnaar red.)
PFL Welterweight divisie | Ray Cooper lll
PFL Light Heavyweight divisie | Emilliano Sordi
PFL Heavyweight divisie | Ali Isayev

Puntsysteem
De vechters krijgen per overwinning drie punten, een gelijkspel zal één punt opleveren en bij verlies krijgt de vechter niets. Er kunnen bonuspunten verdient worden door middel van een finish. Eindigt de partij in de eerste ronde, dan krijgt de vechter drie extra punten, twee voor de tweede ronde en één voor de derde ronde. Voorbeeld: Wint een vechter zijn partij in de eerste ronde, dan zal hij/zij zes punten krijgen.



REACTIES