next event
search
Dana White is voor 99.9% zeker dat UFC 249 doorgaatBron foto: Talksport

Dana White is voor 99.9% zeker dat UFC 249 doorgaat

Mar 24, 2020 UFC-president Dana White heeft inmiddels al een locatie gevonden voor Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson.
De hele sportwereld staat buitenspel maar UFC-president Dana White doet er alles aan om UFC 249: Khabib 'The Eagle' Nurmagomedov vs. Tony 'El Cucuy' Ferguson door te laten gaan. Het pay-per-view evenement staat gepland voor 18 april in een nog bekend te maken locatie. De UFC heeft inmiddels al een locatie gevonden maar die wilde White nog niet verklappen.

Een matchup tussen de twee beste UFC-lightweights bezorgt de organisatie al een aantal jaren flink wat hoofdpijn. Vier keer eerder werd de partij om verschillende redenen afgeblazen. Van blessures, tiramisu tot stroomkabels, alles heeft de UFC wel meegemaakt. White wil zich dan ook niet uit het veld laten slaan door het coronavirus en zet alle zeilen bij om het gevecht door te laten gaan.

99.9%
White liet gister aan meerdere netwerken weten dat de partij zo goed als zeker zal plaatsvinden. Inmiddels is er al een locatie begonnen maar die wilde de UFC-president nog niet bekendmaken.

''Ja, dat weet ik'', antwoordde White op de vraag van Kevin Iole (Yahoo Sports red.) of hij al een locatie heeft. ''Maar dat ga ik nog niet vertellen. Ik weet al heel veel dingen. Er zullen geen fans aanwezig zijn. Het wordt een gesloten evenement.''

''Geloof me, Khabib zegt elke dag tegen mij, 'Stuur locatie', Ik heb het. Op 18 april hebben we dit gevecht. Dat is 99.9% zeker'', liet White weten aan ESPN.

Volledige vechtkaart
White laat verder weten dat de UFC bezig is om een volledige UFC-kaart op te zetten voor UFC 249.

''Volledige kaart. We zullen zeker tegen wat problemen aanlopen. Er zijn altijd problemen met de kaarten die wij opzetten en met deze situatie verwacht je er meer. Maar we zullen een manier vinden om de kaart te promoten. Dat doen we f*cking altijd.''

Gezondheid en veiligheid
De UFC-president laat weten dat ze zich niet laten afschrikken door het coronavirus en dat de organisatie gezondheid en veiligheid altijd hoog in het vaandel hebben zitten.

''Iedereen die hierbij betrokken wordt zal daar zijn omdat ze daar willen zijn, niet omdat ze daar moeten zijn. Geloof me, we zijn niet pas begonnen met denken aan veiligheid toen het coronavirus opkwam. Gezondheid en veiligheid zijn dingen waar normale bedrijven doorgaans niet elke dag mee hoeven te dealen. Gezondheid en veilig is iets dat wij al doen ver voor het coronavirus opkwam en we zullen dat nog steeds doen ver nadat het coronavirus weer weg is. Dit is gewoon de normale gang van zaken bij ons.''



REACTIES