next event
search
De 'glorieuze' toekomst van de jeugdBron foto:

De 'glorieuze' toekomst van de jeugd

Mar 20, 2020 De jeugdige vechters die Glory de komende jaren een gezicht gaan geven.


Nu de hele vechtsportwereld een tijd op zijn gat ligt en verschillende evenementen gecanceld zijn, is het een mooi moment om te kijken wat de toekomst ons gaat brengen. Glory puilt in 2020 uit van het talent en verschillende vechters komen en gaan. Van wie gaan we in de toekomst nog veel horen? Wie zijn de opvolgers van Badr Hari, Nieky Holzken en Murthel Groenhart?

Bailey Sugden
De pas 22-jarige Sugden heeft al 8 wedstrijden gevochten bij Glory. Een record van 4-4 lijkt in eerste instantie niet heel indrukwekkend. Alle verliespartijen van Sugden zijn tot stand gekomen door een jurybeslissing. Asa ten Pow, Zakaria Zouggary, Thong Fairtex en Anvar Boynazarov waren een maatje te groot voor de vechter uit Birmingham. Zijn intense vechtstijl zorgt elke keer voor een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Met zijn 22 jaar heeft Bailey nog alle tijd voor verbetering en een top 10 ranking lijkt een kwestie van tijd.  

Zakaria Zouggary
Misschien wel de meest getalenteerde jonge kickbokser op het vedergewicht. Tijdens zijn laatste wedstrijd gaf hij een kickboks-les weg tegen de Amerikaan Asa ten Pow, die tot dan toe ongeslagen was binnen Glory. Zouggary is in staat het klassieke Nederlandse kickboksen te combineren met verschillende draaitechnieken. Als Zakaria blessurevrij kan blijven, ziet de toekomst er rooskleurig voor hem uit. Zijn titelpartij tegen Petch in 2017 kwam misschien nog iets te vroeg, maar tijdens zijn laatste 2 wedstrijden liet Zouggary zien nog veel meer in zijn mars te hebben. 

Elvis Gashi
Gashi is een van de gezichten van het groeiende Amerikaanse kickboksen. Afgelopen december leed hij zijn 1e verliespartij in een titelgevecht tegen de Armeense lichtgewicht kampioen Marat Grigorian. Als Gashi erin slaagt een goede comeback te maken na zijn verlies tegen Grigorian, is hij in de toekomst een gevaar voor iedereen in de lichtgewicht divisie.  

Tyjani Beztati
Een record van 10-3 in Glory en 22 jaar, dan is de bijnaam ‘The wonderboy’ op zijn plaats. Beztati is al jaren een bekend gezicht in Glory en vocht al 2 keer voor de titel. Hij moest 2 keer zijn meerdere erkennen in de huidige kampioen Marat Grigorian en in de Thaise machine Sitthichai Sitsongpeenong. Beztati heeft nog een paar jaar voor de boeg om zijn volledige potentieel te bereiken en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij de wereldtitel in zijn bezit krijgt.  

Jos van Belzen
Jos ‘the soldier’ van Belzen heeft zijn eerste 2 wedstrijden binnen Glory gewonnen. Beide partijen won hij vrij gemakkelijk. Zijn volgende partij is tegen Massaro Glunder, dit is een behoorlijke stap omhoog. Glunder heeft behoorlijk wat ervaring binnen Glory en van Belzen zal tijdens deze wedstrijd moeten laten zien dat hij het niveau heeft om binnen Glory met de grote jongens mee te draaien. Voor van Belzen zal elke wedstrijd binnen Glory een mogelijkheid zijn om zijn naam bij het grote publiek te vestigen. 




REACTIES