next event
search
Jordann Pikeur onderweg naar 2e K-1 titelBron foto:

Jordann Pikeur onderweg naar 2e K-1 titel

Mar 21, 2020 Niet alle evenementen zijn afgelast, K-1 World GP gaat vooralsnog gewoon door in Japan.

Zondag 22 maart staat Jordann Pikeur gewoon weer in de ring tijdens K-1 World GP in Japan. Maandag 16 maart was de vechter al vertrokken, hoe hij gaat terugkomen is een zorg voor later.

Winstreeks
Eerst is het plan om een mooie wedstrijd neer te zetten en een 2e wereldtitel te veroveren. De Nederlands Curaçaose vechter heeft al een titel, de Krush -70kg wereldtitel, in 2019 succesvol verdedigd. Daarnaast zit Pikeur in een heerlijke winstreeks van maar liefst 6 gewonnen partijen. Zijn laatste partij wist hij op knock-out in de 2e ronde te winnen.

Jordann is duidelijk hongerig naar meer, zijn -70kg titel is niet meer voldoende. Hij wil de wereld ook op -67,5kg veroveren. Morgen vecht hij tegen Yuta Kubo voor de wereldtitel en ook Kubo is zeker niet de minste. De Japanner heeft een winstreeks van 5 partijen en heeft zijn 67,5kg wereldtitel 2 keer succesvol verdedigd. 

Wereldkampioen
Voor beide staat er veel op het spel. Beide willen hun winstreeksen niet onderbreken, maar voor Yuta betekent een verlies ook het verliezen van zijn wereldtitel. Een winst voor Pikeur betekent niet alleen een mooie reeks, maar ook dat hij de wereldkampioen is in 2 klassen bij de K-1 in Japan.




REACTIES