next event
search
Het jaar van Jorge 'Gamebred' MasvidalBron foto:

Het jaar van Jorge 'Gamebred' Masvidal

Mar 16, 2020 Jorge Masvidal keerde op 16 maart 2019 terug in de UFC-Octagon na een afwezigheid van 1,5 jaar. Het bleek uiteindelijk een weergaloos jaar te worden waarin hij zich bombardeerde tot UFC-superster.
Jorge 'Gamebred' Masvidal is een ware veteraan van de MMA-sport en vocht voor organisaties als Strikeforce, Bellator en de UFC. Masvidal stond bekend als de backyard vechter uit de Kimbo Slice's Backyard Fightging scene. Ondanks dat Gamebred al jaren bekend staat als een geduchte tegenstander, kreeg zijn naam afgelopen jaar pas een flinke boost. Hedendaags gaat Masvidal door het leven als één van de sterren van de UFC.

Masvidal maakte in 2013 zijn UFC-debuut en bewandelde achttien keer de weg naar de wereldberoemde Octagon. Hij wist twaalf partijen om te zetten naar een overwinning en verliet zes keer het strijdtoneel als verliezer. Na zijn verloren partij tegen Stephen 'Wonderboy' Thompson in 2017 verliet hij voor 1,5 jaar de vechtgame. In deze periode deed hij onder andere mee aan een Zuid-Amerikaanse spelshow waar hij maanden op een eiland zat zonder contact met de buitenwereld. Eenmaal terug in de bewoonde wereld begon Gamebred aan zijn comeback jaar. 

Masvidal vs. Till
Op 16 maart van het vorige jaar keerde de herrezen Gamebred na lange tijd terug in de UFC-Octagon. Hij trok naar vijandig terrein om Darren ''The Gorilla'' Till te treffen in Londen, Engeland. The Gorilla werd gezien als grote favoriet maar Masvidal trakteerde Till op een verwoestende knockout die The O2 Arena muisstil kreeg. 

Backstage werd Masvidal geïnterviewd door Laura Sanko toen een aankomende Leon 'Rocky' Edwards naar hem begon te schreeuwen. Gamebred liep kalmpjes naar Rocky toe waarna het snel escaleerde omdat Edwards besloot om zijn handen omhoog te doen. De straatvechter in Masvidal besloot om snel te anticiperen voordat hij zelf geraakt werd. Kort daarop introduceerde Masvidal de inmiddels befaamde uitspraak; Three piece with the Soda.

 

Masvidal vs. Askren
Kort voor Gamebred's gevecht in Londen maakte Ben 'Funky' Askren zijn langverwachte UFC-debuut. Hij won een discutabele partij van voormalig UFC Welterweight kampioen Robbie 'Ruthless' Lawler. De altijd spraakzame Askren probeerde Masvidal zo veel mogelijk uit de tent te lokken, maar Gamebred wilde hier niet aan meewerken en kwam op meerdere pers gelegenheden niet opdagen. 

Uiteindelijk ging het gevecht de geschiedenis boeken in als snelste UFC-knockout ooit. Met een vooraf ingestudeerde flying knee versloeg Masvial Askren binnen vijf seconden via een verwoestende knockout. De knockout vond eigenlijk plaats na drie seconden maar de scheidsrechter had twee seconden nodig om zo snel te anticiperen en het gevecht te stoppen.



Masvidal vs. Diaz
Ook zijn daaropvolgende partij ging de geschiedenis boeken in. Nate Diaz stapte na een afwezigheid van drie jaar weer terug in de UFC-Octagon. Hij trof voormalig UFC Lightweight kampioen Anthony 'Showtime' Pettis op UFC 241. Diaz liet op dominante manier zien dat hij het vechten nog niet verleerd was en versloeg Showtime via een unanimous decision. Diaz, die altijd garant staat voor iconische Octagon-interviews, daagde Masvidal uit om te vechten voor een zelfbedachte Baddest Motherf*cker in the Game titel.

Diaz en Masvidal zijn op dat moment twee van de meest populaire vechters binnen de UFC en begrijpelijkerwijs zag de UFC daar wel geld in. Uiteindelijk maakte de UFC ook een heuse Baddest Motherf*cker belt en waren ze het Main Event van een pay-per-view in het iconische Madison Square Garden. Het gevecht werd een eenzijdige dominante prestatie van Masvidal. Drie rondes lang wist Gamebred zijn wil op Diaz te leggen. De partij werd na de derde ronde gestopt door de dokter wegens een grote snee boven het oog van Diaz.




REACTIES