next event
search
Het jaar van Jorge 'Gamebred' MasvidalBron foto:

Het jaar van Jorge 'Gamebred' Masvidal

Mar 16, 2020 Jorge Masvidal keerde op 16 maart 2019 terug in de UFC-Octagon na een afwezigheid van 1,5 jaar. Het bleek uiteindelijk een weergaloos jaar te worden waarin hij zich bombardeerde tot UFC-superster.
Jorge 'Gamebred' Masvidal is een ware veteraan van de MMA-sport en vocht voor organisaties als Strikeforce, Bellator en de UFC. Masvidal stond bekend als de backyard vechter uit de Kimbo Slice's Backyard Fightging scene. Ondanks dat Gamebred al jaren bekend staat als een geduchte tegenstander, kreeg zijn naam afgelopen jaar pas een flinke boost. Hedendaags gaat Masvidal door het leven als één van de sterren van de UFC.

Masvidal maakte in 2013 zijn UFC-debuut en bewandelde achttien keer de weg naar de wereldberoemde Octagon. Hij wist twaalf partijen om te zetten naar een overwinning en verliet zes keer het strijdtoneel als verliezer. Na zijn verloren partij tegen Stephen 'Wonderboy' Thompson in 2017 verliet hij voor 1,5 jaar de vechtgame. In deze periode deed hij onder andere mee aan een Zuid-Amerikaanse spelshow waar hij maanden op een eiland zat zonder contact met de buitenwereld. Eenmaal terug in de bewoonde wereld begon Gamebred aan zijn comeback jaar. 

Masvidal vs. Till
Op 16 maart van het vorige jaar keerde de herrezen Gamebred na lange tijd terug in de UFC-Octagon. Hij trok naar vijandig terrein om Darren ''The Gorilla'' Till te treffen in Londen, Engeland. The Gorilla werd gezien als grote favoriet maar Masvidal trakteerde Till op een verwoestende knockout die The O2 Arena muisstil kreeg. 

Backstage werd Masvidal geïnterviewd door Laura Sanko toen een aankomende Leon 'Rocky' Edwards naar hem begon te schreeuwen. Gamebred liep kalmpjes naar Rocky toe waarna het snel escaleerde omdat Edwards besloot om zijn handen omhoog te doen. De straatvechter in Masvidal besloot om snel te anticiperen voordat hij zelf geraakt werd. Kort daarop introduceerde Masvidal de inmiddels befaamde uitspraak; Three piece with the Soda.

 

Masvidal vs. Askren
Kort voor Gamebred's gevecht in Londen maakte Ben 'Funky' Askren zijn langverwachte UFC-debuut. Hij won een discutabele partij van voormalig UFC Welterweight kampioen Robbie 'Ruthless' Lawler. De altijd spraakzame Askren probeerde Masvidal zo veel mogelijk uit de tent te lokken, maar Gamebred wilde hier niet aan meewerken en kwam op meerdere pers gelegenheden niet opdagen. 

Uiteindelijk ging het gevecht de geschiedenis boeken in als snelste UFC-knockout ooit. Met een vooraf ingestudeerde flying knee versloeg Masvial Askren binnen vijf seconden via een verwoestende knockout. De knockout vond eigenlijk plaats na drie seconden maar de scheidsrechter had twee seconden nodig om zo snel te anticiperen en het gevecht te stoppen.Masvidal vs. Diaz
Ook zijn daaropvolgende partij ging de geschiedenis boeken in. Nate Diaz stapte na een afwezigheid van drie jaar weer terug in de UFC-Octagon. Hij trof voormalig UFC Lightweight kampioen Anthony 'Showtime' Pettis op UFC 241. Diaz liet op dominante manier zien dat hij het vechten nog niet verleerd was en versloeg Showtime via een unanimous decision. Diaz, die altijd garant staat voor iconische Octagon-interviews, daagde Masvidal uit om te vechten voor een zelfbedachte Baddest Motherf*cker in the Game titel.

Diaz en Masvidal zijn op dat moment twee van de meest populaire vechters binnen de UFC en begrijpelijkerwijs zag de UFC daar wel geld in. Uiteindelijk maakte de UFC ook een heuse Baddest Motherf*cker belt en waren ze het Main Event van een pay-per-view in het iconische Madison Square Garden. Het gevecht werd een eenzijdige dominante prestatie van Masvidal. Drie rondes lang wist Gamebred zijn wil op Diaz te leggen. De partij werd na de derde ronde gestopt door de dokter wegens een grote snee boven het oog van Diaz.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk