next event
search
Is het einde van de UFC Flyweight divisie in zicht?Bron foto:

Is het einde van de UFC Flyweight divisie in zicht?

Mar 1, 2020 De UFC Flyweight divisie heeft sinds gister geen kampioen meer. Check hier alle partijen van de Main Card terug.
De UFC Flyweight divisie heeft sinds gisternacht geen kampioen meer. Voormalig UFC Flyweight kampioen en huidig UFC Bantamweight kampioen Henry Cejudo is officieel gestript van zijn 125-titel. Joseph Benavidez en Deiveson Figueiredo streden afgelopen nacht om het UFC-goud. Wegens het niet halen van zijn gewicht kon Figueiredo de titel niet claimen. Desalniettemin won de Braziliaan waardoor de titel vacant blijft.

Flyweight divisie
UFC-president Dana White zal niet met een lach gekeken hebben naar de titelstrijd in de Flyweight divisie. White zinspeelde al eerder op het verwijderen van de 125-divisie en liet meerdere van zijn Flyweight atleten gaan. Het succes van Cejudo zorgde ervoor dat de divisie bleef bestaan, maar Triple C zag uiteindelijk zelf geen brood meer in de Flyweight divisie en focust zich nu op de Bantamweight divisie. De vraag is nu dan ook of Figueiredo alsnog voor de Flyweight titel mag vechten, tegen de inmiddels voormalig UFC Flyweight kampioen Cejudo, of dat White er toch voor kiest om de nu kampioen-loze divisie te verwijderen.

Joseph Benavidez vs. Deiveson Figueiredo



Women's Featherweight divisie
Afgelopen nacht was een grote avond voor de Women's Featherweight divisie. Eerder kwam het gerucht naar buiten dat UFC Women's Bantam - en Featherweight kampioene Amanda Nunes haar Featherweight titel zal verdedigen op UFC 250 in São Paulo, Brazilië. Tijdens UFC Norfolk werd er vooral gekeken naar Megan Anderson en Felicia Spencer. Degene met de meest indrukwekkende prestatie zal mogelijk een gooi mogen doen naar het UFC-goud. Beide dames wisten uiteindelijk dominant te winnen via een eerste ronde TKO, maar wie deed dit op een spectaculairdere manier? Oordeel zelf!

Felicia Spencer vs. Zarah Fairn



Megan Anderson vs. Norma Dumont



Discutabel
De partij tussen Ion Cutelaba en Magomed Ankalaev begon al bijna voordat het gevecht officieel van start kon gaan. Uiteindelijk stopte scheidsrechter Kevin MacDonald het gevecht al na 38 seconden. Sociale media ging los en noemde het één van de slechtste beslissingen ooit. Heeft de scheidsrechter de partij te vroeg gestopt?

Ion Cutelaba vs. Magomed Ankalaev



Finishes
De Main Card van UFC Norfolk had een 100% finish rate met vier TKO's en één submission. De kaart werd geopend door de feahterweights Grant Dawson en Darrick Minner.

Grant Dawson vs. Darrick Minner



Uitslagen van de onderkaart
Luis Peña vs. Steve Garcia | Peña via unanimous decision
Gabriel Silva vs. Kyler Phillips | Philips via unanimous decision
Brendan Allen vs. Tom Breese | Allen via eerste ronde TKO 
Marcin Tybura vs. Sergey Spivak | Tybura via unanimous decision
Jordan Griffin vs. TJ Brown | Griffin via tweede ronde submission
Aalon Cruz vs. Spike Carlyle | Carlyle via eerste ronde TKO
Sean Brady vs. Ismail Naurdiev | Brady via unanimous deicision

Up next
UFC 248: Adesanya vs. Romero, 7 maart 2020, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika
(C) Israel Adesanya vs. Yoel Romero | UFC Middleweight titelgevecht
(C) Weili Zhang vs. Joanna Jedrzejczyk | UFC Women's Strawweight titelgevecht



REACTIES