next event
search
Kevin Lee verwacht lange afwezigheid na verlies tegen Charles OliveiraBron foto: UFC

Kevin Lee verwacht lange afwezigheid na verlies tegen Charles Oliveira

Mar 16, 2020 Kevin Lee doet een stap opzij om alles goed te evalueren.
Kevin 'The Motown Phenom' Lee zal naar eigen zeggen pas over een aantal jaar terugkeren in de UFC-Octagon. Lee stond afgelopen weekend in het lege Ginásio Nilson Nelson Arena tegenover Charles 'Do Bronx' Oliveira. The Motown Phenom verloor via een derde ronde submission en haalde de lachers op zijn hand door na het aftikken door te gaan met vechten.

Lee werd jarenlang gezien als de toekomstige kampioen van de UFC Lightweight divisie. Sinds zijn verloren interim UFC Lightweight titelgevecht met Tony 'El Cucuy' Ferguson zit zijn UFC-carrière in een neerwaartse spiraal. The Motown Phenom verloor vier van zijn laatste zes partijen.

Gameplan
Tijdens zijn post fight media scrum laat Lee weten dat de eerste twee rondes goed aanvoelde. Hierna besloot hij om van het plan af te stappen waarna het fout ging. Daarnaast laat The Motown Phenom weten dat hij waarschijnlijk een aantal jaar de tijd neemt om alles te evalueren.

''Het voelde alsof het gevecht goed ging'', aldus Lee. ''Ik werd gewoon gechoked dat was het. Ik kan het niet anders uitleggen. De eerste twee rondes hield ik mij aan mijn gameplan. Daarna zei ik in de hoek dat ik van het gameplan zou afstappen. Terugkijkend was dat de verkeerde keus. Ik probeerde de controle van het gevecht te krijgen in plaats van het gevecht gewoon te laten gebeuren. Ik heb van mezelf verloren.''

''Ik moet een aantal dingen evalueren. Mijn kamp voelde goed aan en mijn coaches zeiden precies wat ik moest doen. Ik koos ervoor om mijn eigen weg te gaan, dus het is totaal mijn fout. Dus het zal waarschijnlijk een aantal jaar zijn [voordat ik weer terugkeer].''

Jiu-Jitsu
Op de vraag waar hij zich voornamelijk op zal focussen tijdens zijn evaluatie periode was Lee heel duidelijk. Lee verloor drie van zijn laatste vier verliespartijen via submission.

''Veel meer op jiu-jitsu, dat is een ding dat zeker is. Ik blijf deze partijen maar verliezen via een choke, en deze gasten winnen niet eens echt van mij, ik doe het bij mezelf. Dus dat moet ik gaan uitzoeken.''
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk