next event
search
Khabib Nurmagomedov zet streep door UFC 249Bron foto:

Khabib Nurmagomedov zet streep door UFC 249

Apr 2, 2020 Na weken lang stressen is het onvermijdelijke woord eruit. Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson gaat wederom niet door.
UFC-president Dana White was de afgelopen weken gebrand om het titelgevecht tussen UFC Lichtgewichtkampioen Khabib 'The Eagle' Nurmagomedov vs. Tony 'El Cucuy' Ferguson door te laten gaan op 18 april. Desalniettemin is het Khabib die er gister hoogstpersoonlijk een streep doorheen zette.

Coronavirus
De vloek gaat door, het langverwachte gevecht is nu voor de vijfde keer gecanceld en de vraag is dan ook of we ooit Khabib vs. Tony gaan zien binnen de wereldberoemde UFC-Octagon. COVID-19 heeft de wereld in haar greep en het leek een kwestie van tijd voordat ook UFC 249 eraan moest geloven. Via sociale media laat Nurmagomedov weten dat hij baalt van de situatie maar dat hij zichzelf niet boven de wet wil zetten als heel de wereld thuis moet blijven zitten.



''Ik zit thuis in quarantaine en lees alle reacties over de situatie rondom mijn gevecht'', aldus Nurmagomedov. ''Het lijkt dat de hele wereld in quarantaine moet zitten, regeringen van alle landen en bekende mensen over de hele wereld sporen aan om de veiligheidsmaatregelen te volgen om de verspreiding te voorkomen, om de mensen te redden. Maar Khabib is de enige die de maatregelen niet hoeft na te leven om naar de andere kant van de wereld te vliegen voor een gevecht?

Ik begrijp de situatie en ik ben zeker meer teleurgesteld over het cancelen van het gevecht dan jullie. Ik had veel plannen voor na het gevecht, maar dit ligt buiten mijn controle. De beste landen en grootste bedrijven van onze tijd zijn gechoqueerd door de situatie en elke dag is het weer anders, het is niet te voorspellen. Maar ondanks dat moet Khabib nog steeds vechten? Is dat wat jullie zeggen? Zorg voor jezelf en zet je eens in mijn schoenen.''



REACTIES